luni, 5 august 2024

Nu-ţi ȋncălca propriile reguli!

Dacă eşti un tip onest, ȋn general, vei fi prins imediat! De poliţistul care-şi respectă propria regulă generală de a face controale de rutină şi a se face că nu vede nebunii din traffic. De opinia publică sau cetăţeanul vigilent care se ia de cine poate şi se ascunde după perdele cȋnd se ȋncinge o maneleală care sparge-n boxe cartierul. De predicatorul zelos care, cȋnd nu-l vede nimeni, ȋşi ȋncalcă propriile predici.

Specialiştii spun că, dacă vrei să treci neobservat, trebuie să ai o atitudine care plictiseşte, să nu faci mişcări bruşte, să refuzi politicos iar, cȋnd pleci la drum, să-ţi faci singur bagajele, să le ţii sub observaţie şi să nu faci pe cărăuşul pentru alţii.

Iar, dacă vrei să ȋncalci normele sau propriile reguli, trebuie să te asiguri că nu te vede nimeni.

Cum e să fii adult? Poate e altfel decȋt ȋţi imaginai  https://antipresa.blogspot.com/2024/08/cum-e-sa-fii-adult-poate-e-altfel-decit.html#more

Sau, dacă eşti mijloc de comunicare oficial, să schimbi narativul. Fie ȋl ȋntorci cu susul ȋn jos, fie ȋl umpli de epitete, fie ȋl privezi de orice consideraţie. De exemplu, acum, ȋn Marea Britanie, sunt proteste violente, şocante, manevrate de păpuşari – spune presa, motivate de moartea a trei fetiţe ȋn urma unui atac cu cuţitul, atacatorul fiind un tȋnăr născut ȋn ţara cu pricina, din părinţi imigranţi musulmani.

Protestele violente, şocante, manipulate din umbră - ȋndreptate ȋmpotriva imigranţilor - au drept cauză fake news-ul răspȋndit pe reţelele sociale, cum că tȋnărul care a mȋnuit cuţitul şi trei fetiţe de la ora de dans au murit, ar fi imigrant.

Nici un moment nu se ataşează făptuitorului eticheta de criminal, atacul cu cuţitul nu e nici măcar violent iar tragedia ȋngrozitoare a uciderii copiilor ȋntr-un mod atȋt de brutal e doar o informaţie de duzină.

Nimic despre mobilul crimelor. Ȋnţeleg că neintegratul a vrut să omoare mai mulţi copii dar profesorii i-au ascuns şi i-au salvat. Dar asta nu ştim de la televisor, că nu e woke.

Există tendinţa - zilele acestea, cȋnd castelul de nisip al ȋmpărăţiei globale ȋşi pierde forma ipotetică - de a ţine predici ameninţătoare, a impune opinia, a apela bunul simţ al omului simplu, ca pe un serviciu de curăţenie la domiciliul politicienilor, a executa silit un punct de vedere. Ca să nu mai spun de impunerea vetoului creştinesc, cu nerespectarea ultimei dorinţe controversate a lui Nicu Covaci, aceea de a fi incinerat.

Se instituie, deci, după dreptul de viaţă şi de moarte din pandemie, dreptul influencerilor de a hotărȋ şi după moartea individului.

E foarte bine că ilegaliştii nu se lasă. Toţi marii escroci sau criminali ȋn serie au fost prinşi doar pentru că au dat semne de slăbiciune sau şi-au ȋncălcat propriile reguli.

“Imigranţii şi suedezii trebuie "amestecaţi" cu forţa şi pe scară largă”  https://www.bursa.ro/imigrantii-si-suedezii-trebuie-amestecati-cu-forta-si-pe-scara-larga-00054155

INMORMANTAREA LUI SERGIU NICOLAESCU ȋn presă, foto https://freefrompress.blogspot.com/2013/01/inmormantarea-lui-sergiu-nicolaescu.html


„Reporter: (…) dar dumneavoastră dați note pentru feminitate? Alfred Bulai: (…) pot să dau notă pentru orice!”  https://www.capital.ro/dr-ing-lavinia-stanciu-fost-cadru-universitar-la-ipg-ploiesti-sefilor-snspa-nu-le-a-pasat-editorial-de-mirel-curea.html

https://www.g4media.ro/autoritatile-franceze-avertizeaza-asupra-unei-vaste-operatiuni-de-promovare-derulata-de-biserica-scientologica-in-marja-jocurilor-olimpice.html

“Audienţe David Popovici. Cursa câştigată de român, cel mai urmărit program al serii, cumulat pe TVR şi Eurosport: un milion de români la televizor! TVR 1, în top 3”  https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-david-popovici-jocurile-olimpice-tvr-eurosport-21686609

Daniel Dăianu, 71 de ani, fost ofițer de securitate între 1976 și 1978, la direcția de informații externe. Părinții săi au fost ofițeri superiori în Securitate.

Vasile Secăreș, 76 de ani, fost căpitan în ministerul Apărării, unde a lucrat până în 1978 la Centrul de Studii și Cercetări de Istorie și Teorie Militară din București. Ulterior, el a predat la Academia Ștefan Gheorghiu, unde erau pregătite cadrele PCR.

Mircea Ioan Pascu, 75 de ani: în perioada 1971-1986, acesta a fost cercetător la Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul Institutului de Studii Istorice şi Social-Politice (ISISP), subordonat CC al PCR. https://www.comisarul.ro/articol/inca-o-relicva-comunistoida-care-preda-la-snsparel_1546024.html