joi, 5 aprilie 2012

CANCERUL IN PRESA

CANCER PRESS


În multe ziare se recomandă chiar 6 cești de cafe ape zi!

Ameninţările de presă sunt de mai multe feluri: de vreme rea, de sfarşitul pămantului, de cutremur, terrorism, asteroizi, explozii solare, alinierea planetelor, întreţinerea iarna, apocalipsa şi, binenţeles, cancerul care este o ameninţare mai frecventă decat cea meteo.
Practic, nu există zi în care acest cuvant să nu apară în ziar, într-un context sau altul adică inclusiv în articole care nu dau de bănuit.
De exemplu, în Gandul, în articolul din 14.02.2012, “De cate ore de somn are nevoie un adolescent. STUDIU”. In afară de faptul că, în astfel de studii, cercetătorii se contrazic pe ei înşişi, în cazul de faţă - adolescentul nu mai are nevoie de 9 ore de somn cum se credea ci doar de 7 - aşa-zisul studiu sare din titlu şi proferează ameninţări şi la adresa adulţilor. Astfel, în cazul bărbaţilor care dorm puţin şi sexul e mai puţin, pe cercetători îi freacă grija mult de treaba asta, iar în cazul femeilor care dorm puţin, “combinat cu un stil de viaţă pasiv”- asta ca să relativizeze rezultatul aşa-zisei ştiinţe, poate cauza cancer, inclusiv mamar.