vineri, 28 august 2020

Războiul Lașilor. Noi simptome ale coronavirusului




Noile descoperiri în materie de covid sugerează că destul de mulți oameni ar putea fi imuni la boală, grație infectărilor mai vechi cu coronavirusuri care provoacă gripa comună.

Un adăpost pentru oamenii străzii din Boston are 147 infectați, dintre care 88% asimptomatici; o fermă de creșterea păsărilor – 481 infectați dar 95% asimptomatici; deținuți din patru state americane 3277 infectați, 96% asimptomatici.

Cercetătorul Monica Gandhi, professor doctor specialist, printre altele, în boli infecțioase și sănătate publică, a descoperit cu uimire că, deși sars-cov-2 a făcut multe victime în întreaga lume, pe foarte mulți i-a lăsat neatinși.

O fi genetic, o fi de la cantitatea de virus la care este expus fiecare individ sau coronavirusul a mai circulat, în trecut, nestingherit de OMS și de campaniile profitoare de pe urma bolilor și a poluării globale, așa încît, o parte a lumii e deja imunizată?
Mai ales că transmisibilitatea diferă mult de la o zonă la alta. De pildă, în Suedia, unde nu s-a mers pe lockdown și obligativitatea măștii, recent, rata de infectare a scăzut brusc și tendința de scădere se menține, iar în Mumbay, unde sărăcia este lucie, rata de infectare e mare dar cazurile serioase sunt foarte puține.