luni, 19 iulie 2021

Fericiți făcătorii de pace…

Să facem pace prin eliminare!

Avem un război în desfășurare, urși vs. oameni. De fapt, războiul este între asociațiile vînătorilor și oengeurile de profil, nu e nou și e pe bani. Se-ntîmplă că, de fiecare dată cînd izbucnește acest conflict, ca la un semn, urșii dau năvală în gospodării și pe străzile orașelor, unde atacă animalele domestice și oamenii.
Și, tot ca de fiecare dată, pacea se va așterne atunci cînd se va da liber la împușcarea, în masă, a urșilor. O doamnă care se ocupă din pasiune de această problemă, ne-a amintit că, ultima dată cînd un pui de urs a ajuns pe străzi în căutare de hrană, a fost hăituit de nebunii cu două picioare și împușcat în tomberonul unde se ascunsese. Foarte… manly.

Vedem că nu-și mai aduce aminte nimeni de afaceriștii care și-au făcut reclamă din atragerea urșilor în zonele turistice și nici de posturile de televiziune care au invitat spectatorii să vadă ursul (pe la Brașov), pînă cînd a fost omorît un trecător prin zonă. Puii unei ursoaice au fost omorîți, apoi, de o mașină, iar televiziunile au făcut rating și la tragedie, am văzut cum ursoaica urla și zgîria copacii de durere.

Nu e mare lucru, am mai văzut d-astea.