joi, 7 mai 2015

De ce mă uit la televiziunile de știri?




Asta da, prevenție!
Pentru că am ciuperca piciorului…nu, pentru că m-au convins aparatele care sperie gândacii vecinilor…nț!...pentru că pun preț pe “știrea” cu “paracetamolul, risc de cancer”, nu- după ce am citit informația nereciclată, în original…, pentru că am încredere în presă…haida, de!, cât de prost să fii, nu!

Sau poate că-mi place s-ascult cum s-aude apa-n piuă pe diverse teme cum ar fi: TVA-ul care scade prețurile în supermarketuri, “vindecarea” cancerului cu citostatice, cum poate fi învins “cancerul țării”- PSD-ul sau cum mai pot fi învinși “socialiștii”, cum se va face “prevenție” și va fi bine cu cardul de sănătate, cum petrecea Ceaușescu în diverse ocazii, ce proști sunt românii ș.a.

În privința supermarketurilor, Ponta și Presa au irosit săptămâni întregi de pomană fără să se atingă de adevărata “măsură” ce se poate lua și care apără drepturile consumatorului: AFIŞAREA PREŢULUI DE ACHIZIŢIE  sau a adaosului comercial pentru fiecare produs! În afara acestei măsuri, totul e reclamă! Realitatea-tv, de altfel, chiar și-a făcut “emisiune-concurs” (în fapt, publicitate nedeclarată) cu tema “coșul de cumpărături de zece mii de lei” în supermarket.

O ocazie bună de a face altă reclamă ascunsă, la cancer, a fost oferită după demascarea unei tâmpite din Australia care a pretins că e plină de boli și că s-a vindecat cu diete inventate de ea. La B1, o doctoriță di pi la noi și probabil din Basarabia- după vorbă, după port, a profitat să aducă în discuție “neîncrederea în omul