luni, 2 iulie 2012

CONGRESUL PDL



Ieri nu s-a întâmplat nimic în cadrul congresului PDL, doar a fost confirmat, prin vot, Vasile Blaga, ca șef al partidului. Discursurile au fost niște ticuri verbale gen: am făcut ce trebuie, vom face un pol de dreapta și totul pentru partid. Prim-planul l-au luat tot “greii” partidului care, deși  au dat corabia de stănci, sunt siguri că “dreapta” se va strânge în jurul  lor să frece puntea.

Cu o zi înainte, când M. Macovei și C. Preda au dat în xeroxul care i-a făcut doctoratul lui Ponta, ne gândeam  ce bine prinde intelectualul  la casa partidului că doar, cine era să se pronunțe pe un doctorat, E. Udrea! Când colo, ce să vezi! Ieri, Elena Udrea exact despre asta combătea! Nici nu credeam că mai scoate capul în lume  după onoarea prigonită și nereperată  de la București!  Totuși, ieri, a pozat pe tot ecranul  crezându-se  magnet de dreapta. De parcă dreapta e primaru’ ăla burtos care doarme cu poza ei sub pernă!

Printre “vicii” partidului, pentru inducere  în eroare,  au fost aleși doar doi mai puțin grei și mai mult trași prin inel: Cristian Preda și Adreea Paul Vass. Cristian Preda a ieșit din gargara de partid propunând o chestie, nici nu știu cum să-i zic…El spunea că prima frică a oamenilor la noi în țară este că s-ar putea îmbolnăvi și să nu se ocupe nimeni de ei și propunea ca partidul să rezolve problema asta. Cred c-a băgat frica în colegii de partid care, doar pentru că nu l-au prins cu spatele, nu i-au făcut vânt pe scări! Fata, în schimb, după ce-a fost aleasă vice și admirată pentru felul cum se îmbracă,  a fost pocnită în moalele capului încă de aseară când, pe surse, a fost acuzată de plagiat. La ea zice-se, nu se vede cu ochiul liber ci,  “un cititor al Jurnalului Național, pasionat de economie”[1]  recomandă o  “lectură aprofundată” care ar demonstra, în final, plagiatul. Andreea Paul  a intrat aseară la Rtv unde  și-a explicat lucrarea originală care constă într-o cercetare referitoare la încălcarea regulilor în ceea ce privește achiziția de insulină[2],  în urma căreia,  unii au fost rupți de amenzi.

Binențeles , șmecheria de copil obraznic “Lasă, că zic și io dă tine!” deși  este evidentă  nu înseamnă că nu e eficientă. Până la urmă subiectul va fi abandonat pentru că nu mai știi de unde să-l apuci și-n cine să ai încredere. Altceva este, totuși,  mai interesant, deocamdată!
Intr-o vreme, Andreea Paul  Vass ieșea mai mult în față și părea că PDL-ul  se înnoiește. Ea apărea adesea la televizor și, deși  foarte telegenică, reușea să atragă atenția asupra a ceea ce spunea pentru că  se vedea de la o poștă că e deșteaptă. Chiar și când mai avea puțin până  să nască tot trona ca o divă adevărată pe ecran și capta atenția asupra unor subiecte economice,  plicticoase,  până să le spună ea strângând din gropițe.

Invechitele au văzut că e greu să concurezi cu “originalitatea” în politică și pe ecran  atunci când n-ai altceva în cap decât să te proptești cu fundu-n gard înfășurată în latex sau când te căznești să acoperi urâțenia cu un strat gros de pomadă sau când ești, pur și simplu inestetică, neîngrijită,  sau bolborosești cuvintele și le scuipi cu un tic nervos spre telespectatori.

Din cauza asta și având în vedere că Andreea Paul a mai fost trasă în jos cu alte două “conflicte de interese” dovedite mincinoase, e clar că i se trage din propriul partid și  cu concursul celor din presă care erau plătiți pe stat separat în campania trecută. Se  pare că PDL-ul crede că va câștiga pe prostia adversarului și că, așa cum zicea E. Udrea, lumea o să-l regrete.  In realitate și PDL-ul și USL-ul nu mai sunt așteptate  să candideze decât de impostorii care votează după ce-și primesc  tainul.

Cu toții ar trebui să știe că nu doar Năstase e dus, politica românească  e plină de leșuri!



[1] “Un cititor al Jurnalului Naţional, pasionat de economie, la o privire superficială şI fără a dispune de un soft specializat, a semnalat în lucrarea ei de doctorat pasaje ample asemănătoare până la identitate cu fragmente din lucrări ce n-au fost indicate în bibliografie. Cu alte cuvinte, cititorul ne-a semnalat suspiciuni de plagiat, recomandând o lectură aprofundată a lucrării de doctorat, prin lupa specialiştilor şI cu instrumente de comparare adecvate.” www.antena3.ro
[2] "Cercetarea semnala incalcarea de catre Ministerul Sanatatii a regulii de organizare a licitatiilor nationale pentru achizitiile de insulina in cadrul Programului National pentru Diabet (licitatiile nu s-au mai tinut dupa 2003). De asemenea, Consiliul Concurentei a constatat incheierea unei intelegeri anticoncurentiale pentru care a amendat companiile Eli Lily Export Elvetia, A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim (detalii aici).
In cercetarea realizata semnalam, de asemenea, ca bugetul national alocat tratamentului bolnavilor de diabet exprimat in dolari s-a triplat, in timp ce numarul pacientilor beneficiari a crescut cu doar 22%. Discrepantele apar in principal datorita faptului ca diabetologii recomanda medicamente scumpe, din ultima generatie de insulina, care insa au efecte terapeutice identice cu cele din generatia a doua, dar semnificativ mai ieftine." www.andreeavass.ro