luni, 6 octombrie 2014

ROMANIA ACCIDENT





“doctor honorius causa”-RTV/3oct.2014/18:42

Zilele trecute a avut loc un accident între un tren și o mașină. Doi morți. Astfel de accidente sunt cu sutele dar singurul lucru pe care-l face presa este să meargă la înmormântare și să bage microfonul sub nas îndoliaților. “Durere fără margini”, “copii rămași orfani”, nici o discuție despre cauze și soluții, nici un vinovat! Soarta, deh! Apoi, atâta timp cât “un asteroid se apropie de Terra”, nu are rost să ne ocupăm cu nimicuri! Bine că se moare pentru că, de la o vreme, în fiecare zi știrile încep cu un accident sau o înmormântare iar presa se face utilă !

N-a spus nimeni că ultimele concedieri de la compania de căi ferate au început cu angajații de la bariere iar în urma lor au rămas  treceri la nivel cu calea ferată, fără vizibilitate, semnalizate cu crucea Sf. Andrei. Nici când ajungi cu mașina pe calea ferată, nu vezi 50 de metri în stânga și-n dreapta la unele dintre ele. Este imposibil să nu se-ntâmple o tragedie cât de curând iar, când se va întâmpla, o să știm că e vina acelei prese care a adus la putere niște sociopați cărora li s-a urcat la cap procentul umflat din alegeri și care acționează după principiul: Ne-a votat lumea ca să facem ce vrem!

Şi-așa vine sfârșitul lumii, ce mai contează!

În ultimele săptămâni, gesturile iraționale sunt mai dese decât lansările de candidatură la prezidențiale și Dumnezeu e martor că sunt vre-o paișpe.