vineri, 8 iunie 2012

ALEGERILE LOCALE 2012


ALEGERI LIBERE. DEMOCRATIA LA IMPUSE

S-a încheiat official Campania electorală pentru locale, adică i-a fost declarat decesul  tardiv pentru că, în realitate, s-a născut moartă și a fost ținută în viață doar de aparatele radio-tv și de afișele cât trei etaje. Ca într-o serbare de sfârșit de an plictisitoare, lăstarii vestejiți  dar  tineri ai noii democrații au fost încoronați în port-bebe-ul Sinteza Zilei de către stewardul Gâdea. Bătrânicile rurale au ridicat tișlaifărul de pe ecran și s-au deznodat la basma să-l pupe pe gură pe  dulcicul moderator care, deși  stătea în picioare și se uita de sus la cei doi pui de păsăroi cu ciocurile ridicate, se vedea că e instruit să se poarte delicat cu minoritatea care suferă de fetișul inocenței.

Tara a intrat într-un fel de adormire, doar ici-colo, în vatra satului, candidații se mai iau la bătaie voinicește cu pumnii, cu lanțul și chiar se mușcă de dragul competiției, copiii se bat în școli până se bagă in spital iar starețele bat măicuțele în chilii sau le țin netratate cu picioarele rupte să le schilodească. Pământul s-a înnegrit de pulpanele popilor pornite în pelerinajul campaniiilor electorale în alaiul candidaților care le promit lor banii cuveniți nivelului de trai al enoriașilor. Intre timp Rtv-ul supraviețuiește din Ceaușescu iar în Marea Britanie a fost scoasă la licitație o trusă anti-strigoi din sec. XIX.  O să-l rugăm pe prințul Charles să ne-o aducă să alungăm spiritele rele care au dat foc a nu știu câta oară unei clădiri de patrimoniu, Moara lui Assan,  de lânga București.
 
Până atunci, luni, examenul de bacalaureat va începe cu trei ore mai târziu, din cauza votării de duminică, dar jumătate din absolvenții de liceu nu sunt afectați pentru că nici nu s-au mai înscris. Poate la anul, când sindicalistul-ministru interimar va scoate camerele de luat vederi din sălile de examene și toți impostorii, inclusiv  “olimpicii” la copiat,  vor merge la facultate și vor deveni  elite. Ciurucul cu față de rapsod  care conduce acum Min. Educației a restaurat toată debandada ocupării de posturi  din învățământ și a reintrodus  taxa de protecție de 1% pentru cadrele didactice. Mafia construcțiilor din New York tot 1% lua la început!


Cu toate astea, e liniște! Nici musca nu se aude din partea bugetarilor care au primit inapoi doar 8% la salariu, adică jumătate, bani pe care  devalorizarea leului de scârba guvernanților i-a înghițit înainte să fie băgați în salariu. Pacea socială s-a pogorât dinspre presă, singura beneficiară a schimbării de regim care a fost ridicată la statutul de artistă și plătită pe drepturi de autor, fără TVA. De-asta, într-o lună de împliniri mărețe ale USL cum ar fi șmecheria A. Năstase și ISC, presa a răspândit o epidemie de căpușe cu Lime care s-a dovedit a fi o minciună, l-a alergat prin țară pe ungurul cu urna goală în care se credea că e cenușa hortistului, a anunțat previziunile sumbre ale lui Soros dar și că lumea nu se mai termină în 2012 cum credeau ei c-au prezis maiașii, în schimb,  cazurilor de cancer vor crește cu 75%, un asteroid va lovi Pământul (asta e o reluare) și, dacă vă faceați planuri de viitor, Calea Lactee și Andromeda se vor ciocni peste 4 mld. de ani.


De asemenea, un rerun pe placul presei  este să anunțe că o boala venerică obișnuită nu mai răspunde la antibiotice. Probabil d-aia umbla Crin Antonescu desfăcut la prohab dar există și pentru el o soluție care vine din Croația unde o bătrânică încă mai croșetează “șosete intime”, obicei moștenit din alte vremuri,  când femeile le croșetau bărbaților care călăreau mult, ca să-i ferească de degerături.  Iar cănd Crin se simte încălzit să-i înfăsoare amigdalele lui Mazăre cu ele pentru că prostu’ a întrebat copiii de la o grădimiță dacă “se încalecă” și când a auzit că nu, i-a tăiat-o scurt unei fetițe:  "Lasă, că o să vă incălecati voi când o să fiți mari!". Nici un cuvințel de la Protecția Copilului iar presa de partid s-a ocupat mai mult de custodia Columbenilor. 


Acum, când mai sunt două  zile până la alegeri, posturile de știri anunță cu fală ca vor transmite în timp real toate informațiile legate de această celebrare a 22 de ani de democrație la impuse din care a mai rămas creștino-birocrația și ceva creștin-democrație. Din vâna lui I. Iliescu s-au ițit gemenii nătângi ai USL-ului, cele două măști de teatru în spatele cărora stă Voiculescu.  Masca lui Ponta râde, pentru că el nu poate să zâmbească reținut, chiar și când vorbește saltă colțurile gurii până la pomeți iar masca tragicului Antonescu plănge chiar și când râde.  Din vâna lui T. Băsescu n-a mai rămas nimic pentru că “greii” mai mult au bătătorit locul fără să-l mai cultive și i-au călcat în picioare  pe cei mai tineri iar pe noi ne-au călcat pe nervi.


Va fi cea mai liniștită zi de alegeri în care doar presa de partid va avea emoții.