joi, 28 iunie 2012

SINUCIDEREA “ADRIAN NASTASE” CONTINUA


 LOVILUTIA  SEFULUI DE SALA

Aseară, jurnalistul Ion Cristoiu, a comparat  “sinuciderea” transmisă  de mass-media în direct  cu revoluția din decembrie “89 care s-a transmis tot prin televizor.  Cele două “loviluții” de stat au în comun mai multe lucruri:  împușcăturile s-au auzit mai întâi “pe surse” la știri, noii lideri se autointitulează “emanați” de popor, atunci purtați de valul revoluției până în fruntea țării,  acum “legitimați” de alegerile locale și se pregătește “împușcarea” dictatorului, acum numit Răul  Absolut. Si atunci și acum strategul  specialist în diversiuni  este HREBENGIUC.  Interesant  este mesajul lui Ponta către polițiștii implicați în “sinucidere”, în care îi asigură de tot “sprijinul”. (s-a dat pe televiziuni în direct) Semăna și cu mulțumirile lui Iliescu către mineri.

Ion Cristoiu spune că punerea în scenă e necredibilă, totuși, prin comparație cu “89. Adevărul e că nici aceea n-a fost credibilă doar că atunci nu ne păsa dacă lui Ceaușescu i se respectă  drepturile pentru că nici el nu le-a respectat vreodată pe-ale altora și nici nu era democrație, era doar început de “tranziție”. Era haosul controlat de “emanați” și justificat de perioada post-dictatură exact ca cel creat în momentul de față când Traian Băsescu este numit dictator și comparat cu marii dictatori ai lumii de ani de zile ceea ce justifică nerespectarea legii  practicată de două luni de zile, de la instalare, de guvernașul  Ponta. Ieri, de exemplu, și-a justificat nerespectarea deciziei Curții Constituționale prin faptul că acolo ar fi oamenii lui T. Băsescu. Dictatorul,deh!

Asta mi-a adus aminte de aberantul  care a făcut apologia sinuciderii, Codrin Stefănescu, unul dintre cei care, zilele astea, s-au  opărit de “răutatea” fostei ministre  a justiției, Monica Macovei,  pe care a numit-o “procuror communist sau ceaușist”. Când spui asta despre cineva lași impresia că respectivul procuror a anchetat dosare politice. In realitate, când a fost întrebat în legătură cu formularea asta, Codrin Stefănescu a spus că Monica Macovei îi ancheta fără milă pe șefii de restaurant, de exemplu cel din Gara de Nord.

Pentru cine nu știe, Foamea  din vremea lui Ceaușescu se datora în mare parte celor care împărțeau mâncarea. Măcelari,  vânzători, lucrători la cantine sau la restaurant etc. si șefii lor furau de stingeau și vindeau la speculă, de 3-4 ori mai scump.  La fel, doctorii, aveau un statut privilegiat în sensul că erau lăsați să colecteze “șpaga” și Ilicitul se făcea că nu vede “averea nejustificată”. Cântăreții de muzică populară  aveau și ei dreptul la “avere” iar, în ultimii ani ceaușiști  și angajații din învățământ au început să abuzeze. Lista e mai lungă dar cam astea sunt “breslele” avantajate care  se găsesc și printre  “chiriașii” din casele naționalizate?

Aceștia sunt  “privilegiații” care,  împreună  cu “legăturile” lor în aparatul de partid,  au ținut dictatura lui Ceaușescu să nu se prăvale și pentru care s-a prezumat averea licită în Constituție.  Ei erau capacul după “mămăliga” ce nu exploda!