marți, 4 iunie 2024

Chelia salvează Romȃnia


Sau, ȋmpreună cu capul gol. Să creăm confuzie ȋn rȋndul aliaţilor. Păi, decȋt tunsoarea şi unsoarea care a lovit Grădina Maicii Domnului şi echipele de fotbal! Ce urmează: mărul şi uleiul de şarpe chinezesc, apoi renaşterea şi un posibil tratament, strȋngerea de fonduri pentru regenerarea tunsului pierdut la spate?

Nu de alta, dar am văzut copii deştepţi prostiţi la cap, de urȋţenia numită “tunsoarea la modă ȋn rȋndul fotbaliştilor”. Ştiţi că, orice campanie de felul ăsta e un implant de personalitate. (la fel şi vopsirea copiilor pe faţă)

Aşa că, mai bine, tunşi la chelie şi cu nota scăzută la purtare. Ȋmpuşcăm două deziderate dintr-un foc: uniformizare şi build back better. Ca să nu mai spun de economia la bugetul personal, exact mărirea de salariu pentru care mergeţi să votaţi.

Apropo, de economie, poate se desfiinţează, totuşi, Consiliul inutil al audiovizualului, care a ratat iar, publicitatea pe care şi-o face farmacia care sponsorizează toată presa din Romȃnia, ȋn care foloseşte copii care fac reclamă la produse farmaceutice pentru copii – lucru interzis prin lege. Şi-ar mai fi unii pe care-i freacă grija de reducerea consumului de zahăr şi care vȋnd zaharoză pentru prepararea dulceţurilor. Fructoză cu fructoză, ştiţi?

Iar “diabetul” pus pe seama lui “long covid”, pe la alţii e o boală autoimună – unul din efectele mutilante ale “vaccinului covid” – care distruge cellulele beta din pancreas.

Ştampilă de TikTok e frizura asta, asortată cu imnurile de orfani fără şcoală şi fără demnitate, sub influenţa televiziunilor. Nu suntem ȋn stare să avem un stil care să nu ne definească drept nişte iresponsabili urȋţi, jupuiţi, cărăraţi, fără cultură muzicală şi bun simţ. Sau simţ estetic. Bine că n-am mai participat, dracu’, la Eurovision, unde am fi reuşit să fim chiar mai low-life decȋt ăia pe care ȋi vedem p-acolo.

Mai bine raşi ȋn cap şi ȋmbrăcaţi ȋn saci, călugăreşte. Să fie gri-petrol, că de culoare m-am săturat.

Deci, mȋine să vii cu tactu’ tuns la şcoală. Tuns la piele. Decȋt mizeria aia din frunte, ȋn formă de fursec dat cu briantină, prelinsă-n posteriorul de găină călcată-n picioare…

Mai bine epilare definitivă, ca să te bată soarele-n cap. Dacă nu-ţi mai creşte părul, nu-i nimic, ştiinţa o rezolvă şi p-asta. Ştim asta, pentru că specialiştii ne anunţă tot timpul, inclusiv la televiziunile de bun-venit la ştiri, cȋnd se fac progrese ȋn domeniu:

Un nou posibil tratament pentru vindecarea alopeciei Oamenii de ştiinţă au descoperit un leac potenţial care vindecă cheliaCalviţia: cȋt de aproape suntem s-o rezolvăm…

Ȋn “70 au rezolvat-o.