joi, 12 mai 2022

Cimpanzeii Europei

Dacă ai putea ucide o singură persoană de pe planetă, cine ar fi?  https://antipresa.blogspot.com/2022/05/daca-ai-putea-ucide-o-singura-persoana.html


Hei, politicienilor! Vreți să contracarați imnul secuiesc? Cîntați, cu noi: Țara mea aaare/Cîmpii mănoaase/Dealuri înaalte, Pline de flori….”

Aveți curaj? Nu?! Atunci, hai să ne mai deranjăm o dată, a mia oară, pentru imnul secuiesc! Văd că, pe noi, cîntatul ne roade. Cînd nu murim de dorința nestăpînită de a ne maimuțări la Eurovision, unde nu ne bagă nimeni în seamă, vreun million și ceva dintre români își îngroapă neuronii și imunitatea zgîindu-se la talent-show-urile cîntăcioase cu tarați. Cînd închidem termopanul ca să ne izolăm fonic de maneaua care zbiară ca o minaretă - fără s-o deranjeze mascații liniștii publice, ne ținem cu labele strîns de gratiile plasmatice, și ne zgîim cu interes duios la intimitatea artistică a cîntărețelor Jill, Cip-Cirip și Lupuța. Ne mănîncă mult să știm care s-a mai împuiat și ce chiloți de scenă se mai poartă.

Cu astea ne împopoțonăm viața de zi cu zi, că, vorb-aia, nu ne e frică de culoare. Mult staniol și consum de fructe din import.