marți, 12 aprilie 2016

Bestia politico-mediatică: Afacerea DEMOCRAŢIA



O vreme, cât a copilărit în adidași Torsion printre ruinele comunismului, i-a mers bine micii bestii. Unii îl luau de infantil și nu se puneau la mintea lui, alții îl vedeau că-i obrăznicătură dar îl credeau inofensiv. Se spunea că-i un plod fără de care nu se poate, un descendent privilegiat, fiind el născut dintr-o presă- supraintitulată a patra putere în sat- și un organ suprem pe nume Parlament.

Așa că, o vreme i-a mers. Părea, sau chiar era, cult și născocea slogane care făceau apel la nevoile neamului. Cât a ținut, pentru că, mai apoi, s-a updatat la școala de arte și meserii în management și marketing și s-a făcut mai șmecher decât s-a născut. Cornițele din copilărie i s-au transformat în sute de antene mediatice care împungeau electoratul la vot, membrele, ca la miriapode, se făceau greblă pe taxe, impozite, accize, amenzi și taxe de protecție iar puterea era afișată cu nerușinare la vedere.

Adică, în momentul când electoratul și-a dat seama că, ce părea un mic drăcușor, s-a transformat într-o bestie, progenitura hidoasă a trecut la atac pe față. Şi-a dat drepturi de autor, publicitate reciproc-avantajoasă, legi care-l făceau mai egal decât alții, pensii speciale și, ca să fie sigur că nu mai ocupă nimeni piața de desfacere politico-mediatică, legi care aproape interziceau outsider-ilor să-și vândă marfa. Apoi, a împărțit lumea în stânga-dreapta prin scandaluri repetitive și, după ce s-au asigurat că au devenit cu toții aristocrați de stat și stăpâni peste țară, au decretat că asta e democrația.

Mai e amănuntul ăsta cu unii care trebuie să meargă să voteze ca să garanteze că bestia se află în mod legitim la Putere iar aici s-au împotmolit în anul important 2016.
Important pentru că Anticorupția a dat la mirosit electoratului sconcsul politico-mediatic și nici un slogan n-a mai mers. Așa că, s-au întors, după un model de rahat folosit și de lumea numită civilizată, la provocări imbecile.