miercuri, 17 iulie 2024

Act de violenţă. Nu se mai vede muntele

La ce vicepreşedinte i-au băgat pe gȋt lui D. Trump, ai zice că tocmai aripa republicană anti-avort a vrut să-l asasineze. Practic, D. Trump nu se mai vede de acest individ lipsit de orice urmă de magnetism şi de neȋnsemnata lui nevastă.

Ȋnsă, la cum comentează globaliştii din stȋnga – acelaşi clişeu, violenţa naşte violenţă, vezi Doamne! - de la Washington pȋnă ȋn Romȃnia, pare că ăştia ȋşi asumă, pe faţă, tentativa de asasinat.

Oare ce mize ȋnfiorătoare se află ȋn spatele lui J. Biden, dacă actanţii din umbră n-au găsit pe altcineva să le facă jocurile, decȋt un politician cu sănătatea atȋt de şubredă ȋncȋt să poată fi tras de sfori fără să aibă forţa minimă de a se opune?

Oare cȋt de fanatic e trunchiul arhaic din Partidul Republican ȋncȋt, deşi moderatul D. Trump le poate aduce victoria – şi aproape şi-a dat viaţa pentru ei – să-i lege de picior un individ ca ăsta – practic, atȋt de… ne-republican?

Şi, pȋnă la urmă, ce e violenţa? Ȋn ringul de box, deşi adversarii se lovesc cu putere şi traumatismul e vizibil, participanţii nu receptează agresiunea ca pe un act de violenţă. E o chestiune de percepţie, violenţa resimţită.

După margine, se vede clar că e bătaie ȋn toată regula. Dacă n-ar fi sport, ar fi dosar penal.

Elon Musk jură să-i distrugă pe cei care i-au ucis fiul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/elon-musk-jura-sa-i-distruga-pe-cei.html#more

Să umpli ecranele televizoarelor cu “Romȃnii ȋnspăimȋntaţi de…”, zi de zi, e un act de violenţă. Să aduci trupe militare străine pe teritoriul ţării, ȋn baza unor acorduri secretizate, e un act de violenţă.

Să faci rating din atragerea turiştilor ȋn zone unde apar urşii, pentru ca apoi, previzibil, un om să moară (iar rating), după care puii unei ursoaice făcute vedetă la ştirile de la şapte seara, să fie ucişi (previzibil) de o maşină iar ursoaica să fie filmată zbierȋnd şi zgȋriind copacii sfȋşiată de durere – iar rating, e un act de violenţă, -n morţii mă-tii!