vineri, 11 noiembrie 2011

PREOTUL EUGEN CONSULEA SI BOTEZAREA PRIN INEC


“nu ştim viaţa lor (a părinţilor) care au avut-o pană acuma.” sau “înecatu-te-ai în Iordan!”


Pe langă dictatura presei, o interfaţa între individ şi libertatea lui, după revoluţie, ne-am pricopsit cu dictatura bisericii, o instituţie căreia i se permite să funcţioneze în afara legii şi unde, preoţii sunt nişte impresari ai credinioşilor înaintea lui Dumnezeu. Spre deosebire de mincinoşii liberi, popii n-au putut păcăli încă de la început pentru că lumea avea o aversiune făţişă cand venea vorba de proliferarea sutanelor la televizor şi de cruci ameninţătoare la fiecare răscruce. Cei care le ţineau hangul erau intelectualii de dreapta şi ăsta e unul din principalele motive care îi făceau necredibili. In lumea reală, nu prea trăieşte nimeni după preceptele religioase care au acelaşi răspuns fatalist la orice întrebare. Pentru că, biserica este responsabilă de fatalismul poporului roman şi nu ciobănaşul din Mioriţa, aşa cum tot se spune prosteşte de 20 de ani. Mai nou, Biserica Ortodoxă a preluat din capitalism ideea Liberului Arbitru pe care bisericile occidentale l-au adoptat tot din raţiuni de management şi marketing. De fapt liberul arbitru serveşte chiar mai bine decat fatalistul “Aşa a vrut Dumnezeu!” pentru că libertatea de a alege te împovărează cu toate consecinţele.
De exemplu, dacă un popă scrantit ineacă un copil în timpul botezului, este din cauză că “nu ştim viaţa lor (a părinţilor) care au avut-o pană acuma”, dupa cum zice acest dezaxat de Con(m)sulea. Deci potenţialul criminal, popa, nu are nici o vină cand copilul moare, doar părinţii prin păcatele lor sunt vinovaţi. Cand se justifică în felul ăsta, iresponsabilul face referire la faptul că el nu se supune legilor că doar nu poţi să te prezinţi la tribunal şi să susţii în apărarea ta o asemenea imbecilitate ce nu poate fi dovedită legal. Preotul se numeşte Eugen Consulea, e din Braşov, şi replica de mai sus am văzut-o numai la Realitatea ieri, 10 nov.2011. Protveul a dat numai faza cand sceleratul de popă spunea că el a botezat mii dar n-a dat şi prostiile despre necredinţa şi păcatele părinţilor. Astăzi, ştirea a dispărut de parcă a înghiţit-o pămantul din Gandul, Ev. Zilei, Adevărul, J. Naţional Romania Libera etc.
Intamplarea e cu atat mai deranjantă cu cat urmează unei alte întamplări identice petrecută săptămana trecută despre care s-a discutat în presă şi, pe care, unii intelectuali credincioşi au făcut-o praf. Atunci, la B1, R. Turcescu a făcut o emisiune la care a participat, ca de obicei, teologul de tabloid şi, printre alţii, A. Pora, jurnalistă la Revista 22, care a bagatelizat subiectul ca şi cand ar fi fost o istericală a naşei copilului. Asta ne-a adus aminte de un articol scris în această revistă de către o colegă a doamnei Pora cu referire la un sondaj din care rezulta, printre altele, că romanii cred în posedarea sufletului de către diavol şi mai cred şi în astrologie. Credincioasa de ziaristă a tras o săpuneala cu buretele de sarmă tuturor romanilor care credeau în astrologie. Bravo ţie, eşti deşteaptă, pentru că unele comentarii de pe forumuri au dat verdictul: copilul era posedat de diavol. E de mirare de ce învăţaţi voi atata carte!      

De altfel, să ştii că, Elena Ceauşescu nu doar că citea Biblia în baie dar, la un moment dat, a circulat informaţia că ar fi vrut să facă religia obligatorie. Erau şi atunci metode de testare a populaţiei prin răspandirea de zvonuri. Ideea n-a fost primită bine de populaţie şi nu s-a pus în practică, în schimb, după revoluţie, în condiţii de libertate de manipulare cu metode studiate şi verificate, toată ţara a ajuns să miroasă a colivă, lumanări şi moaşte, adică a mort. 
Astăzi 11 nov.2011, subiectul a dispărut după cele mai multe ziare on-line, inclusiv din arhive. Oricum nimeni n-a spus pană acum exact la ce biserică ineacă acest popă, doar că e din Braşov. Unsul lui Dumnezeu trebuie lăsat să-şi ducă misiunea pană la capăt şi să-i pedepsească pe necredincioşi.
Aţi reuşit cu toţii, jurnalişti, politicieni care iau de la gura romanilor să dea bisericii şi biserica însăşi,  să luaţi libertatea supremă la care are dreptul din naştere orice fiinţă umană: libertatea de gandire. Asta nici Ceauşescu n-a reuşit şi nici cine ştie ce grupuri care conduc lumea n-au atata putere. Asta e metoda autohtonă: exorcizarea tip Tanacu.


 Astazi, 11 nov. 2011, www.stirileprotv.ro, www.click.ro, www.ziare.com, www.libertatea.ro mai aveau subiectul. Toti ceilalalti l-au scos.




ERATA  Mai multe ziare şi televiziuni au scris greşit numele preotului, Consulea în loc de Comşulea. Aseară, ştirile Protv au corectat numele şi au reluat subiectul încercand să arate că atitudinea acestui popă s-a schimbat, avand în vedere că, la ultimele botezuri, reprezentantul bisericii s-a abţinut să mai încerce o înecare ca să testeze credinţa părinţilor. Totuşi, din interviu nu reieşea îndreptarea popii care nici măcar nu recunoştea că a procedat diferit.  Atat de bătut în cap e, încat o ţinea pe-a lui şi, în plus, a apăsat din nou pe faptul că superiorii i-au spus c-a procedat bine. Lipsa de smerenie a ăstora e criminală. Noi n-am mai văzut aşa procedeu. In realitatea se acoperă căile respiratorii înainte de afundare. Atenţie! Pentru ţăcăniţii precum Eugen Comşulea şi superiorii lui: căile respiratorii se acoperă, nu se astupă. Adevărul e că ăsta n-ar mai trebui să se mai apropie de vreun botez vreodată!
Am mai aflat din www.HotNews.ro, care a preluat articolul din Jurnalul Naţional, www.ziarelive.ro şi www.protopopiatulBraşovului.ro că preotul Eugen Comşulea slujeşte ortodoxia şi terorizează turma la Biserica “Schimbarea la Faţă”-Astra. Tot din aceste surse am mai aflat că, la biserica “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, tot din Braşov, s-a tinut o slujbă de înmormantare de cinci ore, un record de altfel, drept răzbunare pentru că părinţii “mortului”, cum se exprimă biserica, au cerut un alt preot în locul lui Agapie Aurel Rusu, titularul pe post. “ Mortul” avea doar 21 de ani aşa că, pe langă faptul c-a picat cerul pe ei, părinţii au mai trebuit să suporte şi prostia răzbunătoare a dezaxatului de Agapie. Nici el n-ar trebui să mai fie popă dar e. Au fost excluşi, în schimb, din biserică doi preoţi care au reclamat că li se oprea din salariu, o hoţie care intră sub incidenţa legii şi sper să nu-şi mai permită cineva să spună că ăştia răspund numai în faţa lui Dumnezeu.
Am dat căutare pe ziare on-line despre preotul Comşulea dar ne-a dat tot cu zero.