joi, 31 august 2023

Țara Floricicii

 


Nu se lasă americanii pȋnă nu ne bagă stilu’ lor ȋn…

Ȋn fine, am văzut ceremonialul ȋn alb, cu lampioane şi “closure”… Mda, o să vedem dacă romȃnii se vor obişnui cu moartea, iertarea şi ȋmpăcarea. Ce urmează, un medium, tipa aia care transmite mesaje din rai şi rȋde ca o petardă, de zici că-ţi sparge urechea internă? Un reality-show pe canalele de documentare, ȋn căutarea lui Picior-Mare? Reality-show e un fel de-a spune, fiindcă nu e vorba de nişte oameni care au şi ei o dambla, cred ȋntr-o legendă. Se prefac, aşa cum au văzut ȋn show-urile televizate. Sunt un fel de Surorile Kardashian ȋn căutarea lui Big-Foot.

Ȋntre timp, artificiala inteligenţă se descurcă binişor şi la noi. E un tipar deja, s-avem cȋte o floricică demonstrativ-informativă la evenimentele care contează.

Floricica Dansatoarea sau Floare de miting, ȋmpotriva regimului Băsescu (singura care a făcut carieră sau “show total” la viaţa ei), Floricica Observatoarea ȋn apărarea lui Denis-pericol public (sau butonul roşu de comandă) - cea care a scăpat nepȋrlită de “bomba” de la Crevedia şi a dat interviu, la căldura exploziei, despre cum umblau muncitorii cu ţigara aprinsă pe lȋngă cisterna cu gaz, generȋnd ştirea “Incendiul ar fi pornit de la o ţigare” - şi Floricica Prevenţica - care a performat, recent, la Florească, pe breaking – news-ul creat de Ȋmpăratul florilor de iederă - sau Floricica “Imediat”.

Să-ţi spun eu ce ȋnseamnă “imediat”! Ce-ar fi ȋnsemnat pentru copilul căruia i s-a diagnosticat de două ori (deci, şi cu “second opinion”) un cancer care era o infecţie la măsea!

Ȋnţeleg că, urmare a instrucţiei forţate, făcută pe popor ȋn pandemie, romȃnii nu mai merg la doctor. Adică, deşi unii nu vor s-o recunoască, spitalele sunt goale iar mortalitatea e mare.  Asta mi-a adus aminte de o situaţie din ultimii ani de dictatură ceauşistă, cȋnd mureau prea mulţi copii (mici, pȋnă-ntr-un an) ȋn spitale.