joi, 9 iulie 2020

Delir de putere






“Art. 2 În înțelesul prezentei legi se definesc următorii termeni:

a) „carantina persoanelor” reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată.

b) „carantina bunurilor” reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolil….”  https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/07/LG.pdf

Vorb-aia, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Delir de putere și-atît. Avem și-un symptom, o ieșire în décor, a unei doctore manager de la un spital din capitală, la adresa unei jurnaliste TV: Nu e treaba dv. că nu mai sunt ventilatoare la spitalul X, lăsați-ne pe noi să ne preocupăm de asta! Dumneavoastră să vă preocupați să respecte populația regulile pe care trebuie să le respecte!
“Dacă ne ține Dumnezeu sănătoși, ceea ce văd că și pentru Dumnezeu e din ce în ce mai greu, ne vedem mîine la ora 16:00.” Tudor Barbu, B1 TV
Dacă intrăm în iarnă tot cu băieții dă comitet dă urgență care ne terorizează de jumătate de an, știm ce-o s-avem atunci în creuzet: un amestec de virus nou cu gripă veche, ce se va traduce, pentru grupul de mințit strategic, în multiple mutații pe care le-ar fi suferit virusul nou. Mai ales că, previziunile cunoscătorilor spun că actuala orînduire politico-medicală va fi impusă în continuare ca și pînă acum, eventual vreo zece ani, pînă se dă poporul pe brazdă și nu se mai zbate sub izoletă, cămașă de forță sau botniță. Și, binențeles, pînă se finalizează “preluarea”, fiindcă lockdown e doar o etapă intermediară.