marți, 31 iulie 2012

REZULTATELE REFERENDUMULUI DIN 29 IULIE 2012


SOCIETATEA ROMANEASCA ESTE IMPARTITA IN DOUA

Se vorbește de-o vreme, de parcă ar fi vre-o descoperire de ultimă oră, că societatea românească ar fi împărțită în două. Se știe că împărțeala pe jumate a existat dintotdeauna și s-a văzut cu ochiul liber încă de la prezidențialele Năstase-Băsescu apoi s-a reconfirmat la Geoană-Băsescu. Agitația propriu-zisă, însă, a început când președintele a atras atenția asupra statului gras care stă în spatele privatului slab. Atunci au ieșit la iveală sporuri șuncoase pe care și le dădeau privilegiații și haosul din salarizare care făcea ca o profesoară de țară cu bărbac-su director la aceeași școală să aibă 25. mil salariu prin comparație cu o profesoară cu pregătire superioară care avea 12 mil. sau șoferul de la stat cu 40 mil. față de rezidentul cu 7 mil. Profesori universitari plătiți cu sute de milioane pe lună față de omologi de-ai lor care aveau 10-15 mil. Asta era adevărul!

La momentul respectiv, cei care s-au simțit cu musca pe căciulă, au sărit ca arși că Presedintele T. Băsescu bagă zâzanie în populație. In realitate, toată lumea știa cum e împărțită societatea noastră dar omerta, devenită déjà tradiție, încă din ceaușism, n-a fost încălcată niciodată. In felul ăsta, adevărul comunismului autohton a fost ținut la secret dar, cum e în legea firii că nimic nu dispare, cineva a luat capacul după conservă și minciuna a început să miroasă într-un fel care n-a mai putut  fi ignorat.
Inclusiv după Revoluție, când 80% au votat Iliescu, lumea era împărțită tot în două, doar că fiecare jumătate credea că intelectualul communist e de partea ei. Jumătatea “privilegiată” a sperat tot timpul că războiul rece dintre jumătăți va dispărea de la sine sau măcar printr-o împăcare forțată ca cea încercată de Geoană la Timișoara dar, odată ce justiția a fost lăsată liberă, riscul privilegiaților de a fi asimilați celor egali în fața legii creștea din ce în ce.

S-au făcut emisiuni gârlă în care se vindeau  indulgențe corupților care leșinau și se internau pe capete, practic, picau ca muștele în fața “egalitarismului” în fața legii, ei fiind niște feudali și din punctual ăsta de vedere, în vremea lui Ceaușescu. Ce nu se întâmpla în vremea comunismului, însă, e că statul nu dădea nimic degeaba, trebuia măcar să se prezinte fiecare la un serviciu, chiar dacă era doar de umplutură și alții munceau pentru el. Doar după revoluție s-au dat ajutoare sociale nenumărate, salarii compensatorii și alte pomeni iar pensionarii au devenit dependenți de alegeri, când li se mai dădea “ceva”. Pe lângă aceștia, și-au luat porția de libertate toți cei care își trag “dreptul” peste lege, cei care își fixează singuri salarii și care au transformat instituțiile statului în propriile moșii în care își angajează neamurile, cărora li s-au alăturat “capitaliștii” care mănâncă doar de la stat și toți cei care își văd propriul interes în susținerea acestora. Așa s-a strâns jumătatea care a susținut lovitura de stat!

Cealaltă jumătate nu e nici pe departe atât de unită și nici nu va fi vreodată pentru că alternativa “creștină” e o altă forțare care, să nu-și facă nimeni iluzii, n-are ce căuta în România!

Deocamdată, însă, indifferent de opțiune, lovitura de stat a fost percepută ca atare de vre-o câteva milioane de români, inclusiv de către cei care încă se află în “război rece” cu politica.

Campania de legiferare a puciului ca și rezultatul acestui demers au pus chiar față în față, de data asta, cele două tabere antagonice. Intr-una din zilele pierdute în acest sens, la B1 a fost trimis din partea USL-ului "marele" politician Victor Socaciu. La un moment dat, moderatoarea l-a întrebat și pe el ce crede despre nerespectarea referendumului care a confirmat voința populară de a micșora nr. de parlamentari. Cum se întâmplă de fiecare dată când un “luminat” ca Socaciu vorbește politică, noi ne rugam, din fața ecranului, să deschidă gura cât mai puțin după modelul: Te rog, nu-l întreba pe prostul ăsta! Când colo, jumătatea adversă ne-a explicat cu subiect și predicat că poporul nu poate judeca într-o chestiune care e doar pentru elite și a argumentat printr-un studiu care a scos la iveală că românii sunt proști făcuți grămadă. Şi noi credeam că el e prost!

Un alt moment ireconciliabil este legat de refuzul participării la vot. Partea adversă ne-a invitat să ne exprimăm democratic, ne-a acuzat de iresponsabilitate civică și ne-a amenințat că, dacă nu le iese, ne plebiscitează până la moarte. Ei credeau că noi suntem proști să le validăm lor referendumul, noi credeam că proștii mor de grija noastră! La aflarea rezultatului, ei au aruncat cu lături și s-au plâns că boicotul i-a lăsat cu democrația originală nesatisfăcută, noi sperăm să iasă la iveală toată tărășenia și să se-mpuște între ei, că sinuciderile am văzut că nu le ies. Altfel, am pierdut degeaba documentarele cu crime după Discovery!
Tot din ciclul “Tu ești prost! Ba, tu ești prost!” face parte și recapitularea înainte de apocalipsă  în care unii încearcă să împartă “vina” egal între toate părțile implicate, de voie de nevoie, fără să-și mai aducă aminte cine a început. S-a mai încercat să se împartă “vina” egal și vizavi de regimul ceaușist. C.T.Popescu chiar și-a înlocuit poza cu una în care își expune tristețea iremediabilă pe care o susține printr-un articol justificativ. [1]Il credem la fel de mult cum l-am crezut că, în noaptea de dinaintea alegerilor Năstase-Băsescu, el bântuia străzile pustii în chinurile nehotărârii.[2] In conștiința lui, vezi Doamne, își exprima dreptul de veto pentru unul sau altul dintre candidați. Mai deranjant e, însă, că înțeleptul nației își face reclamă lângă afișul din “Dogville”. Hotărât lucru, suntem împărțiți în două!

Crede-mă pe mine, habar n-ai despre ce e “Dogville”!

Si altele: Ieri, o fată a fost violată într-una dintre dărâmăturile lăsate ca vestigiu istoric de epoca luminoasă Mazăre. Ziariștii se țineau după ea să-i ia interviu “la cald”: Ai fost violată? Psihologii și sociologii ar trebui să studieze mai serios “buba” din capul presei și nu să se lase plătiți de ea!

De asemenea, am remarcat că B1, în cadrul stirilor și a unor emisiuni din timpul zilei tinde să semene leit cu Realitatea de pe vremuri și cu Antenele politice. Nu vă stricați!

In schimb, emisiunea lui Radu Banciu, de-aseară, ar putea fi dată și în reluare pentru cei care s-au simțit jigniți sau enervați de puciști dar și pentru cine vrea să râdă cu lacrimi. Nu în fiecare zi ai un eveniment care să-ți dea ocazia să faci terci, dintr-o suflare, obrăznicăturile!

De citit:    Sociollogica: Falia - descriere si potentiale solutii-de Barbu Mateescu     Sociollogica
Joi, 2 august 2012, www.hotnews.ro





[1] www.gandul.info  Democrația-violată în grup și nesatisfăcută 30.07.2012
“Referendumul a fost violat înainte ca primul cetăţean să-şi depună votul în urnă.
În sine, consultarea cetăţenilor este cel mai cinstit act democratic cu putinţă, pentru că poporul hotărăşte el însuşi, în totalitatea lui, nu prin reprezentanţi.
Primii care l-au necinstit au fost Ponta,  Antonescu şi USL, prin manevrele în forţă, ultrarapide,  la limita legii cu care l-au suspendat pe T. Băsescu.
Au venit apoi la rând Băsescu şi PDL, care au necinstit, au violat esenţa democratică a referendumului prin îndemnul adresat cetăţenilor să nu vină la vot.
În sfârşit,  a necinsti înseamnă nu numai a viola, ci şi a nu onora.
Poporul nu a onorat democraţia în expresia ei maximă, lipsind de la vot mai mult de jumătate.
Preşedintele Masăverde, Plagiatorul şi Fanfaronul au posedat democraţia împotriva voinţei ei, poporul nu a fost în stare s-o satisfacă.”


[2] www.gandul.info KOMISARA VUITTON 12.06.2012
“Îmi amintesc şi acum buimăceala dureroasă care m-a cuprins când am aflat cu ce se ocupa T. Băsescu în noaptea de decembrie 2004, după ultima înfruntare televizată Băsescu-Năstase.  Subsemnatul făceam potecă prin casă, la un moment dat am ieşit să mă plimb pe străzile pustii pentru că simţeam că-mi plezneşte capul: pe cine să aleg între cele două feţe ale aceluiaşi demon? De ce e în stare Năstase, ştiam; cine e de fapt Băsescu, simţeam. Frământări de intelectual onanist, căci în vremea asta Băsescu stătea cu o blondă la şpriţ în Golden Bliţ.”