marți, 29 martie 2016

Cenzură și Harababură


Recent, un parlamentar român a propus însemnarea produselor alimentare cu buline colorate care să indice în ce măsură poate fi consumat produsul funcție de valoarea nutritivă și conținutul de compuși periculoși pentru sănătate. Doar o dată a fost dată știrea la televizor! Prin comparație, știrea despre ce-a mai însămânțat Borcea la pușcărie, rulează trei zile și trei nopți neîntrerupt. Asta pentru că, în presă, profitul se face din știrea despre Borcea, asezonată cu publicitatea la produse nesănătoase și servită cu salata de supermarketuri care le vând.

Din cauza asta, pentru a preveni cu adevărat îmbolnăvirea și crima perfectă, ar trebui ca parlamentarii să ceară etichetarea ŞTIRILOR PLĂTITE cu o bulină avertizoare altfel emisiunile “educative” care demonstrează ce bune sunt alimentele proaste va face inițiativa de mai sus inutilă.
Inutilă prin harababură. De pildă, să spunem că un fel de ketchup conține un E periculos. În cazul ăsta, pe ziar sau la TV,  ŞTIREA va fi De ce e bine să consumi ketchup? Iar din articol afli și răspunsul: pentru că acest produs conține licopen. În realitate, roșiile conțin licopen iar ketchupul se vrea un fel de bullion la modă, conținând puține roșii dar multe alte porcării care îl fac să arate ca un scuipat dulceag. Asta se întâmplă dacă nu știm cine plătește ŞTIREA!
E un exemplu real.

Uite încă unul: