miercuri, 21 decembrie 2022

Saturn în Peşti: Ba, să crezi!

 

Motto: “Vai, ţaţo, ghinioanele ne-au spart timpanele!

Cum zicea cineva, lasă că ne bagă Principesa Margarina în Schengen, după ce preia Spania preşedinţia la UE, fiin’că are ea neamuri acolo!

Cine ştie, poate reinstaurăm monarhia. Despre asta o fi fost toată zbaterea de peste treij’ de ani.


Aparent, acest happening, expulzat prematur de forţarea accederii în Shengen, se pretinde a fi o perioadă de dezaburire, însă abordarea subiectului s-a făcut atît de desperecheat de esenţa lucrurilor, încît se va sparge, curînd, ca o bulă, cam pe cînd lumea va fi uitat de unde-a plecat tot entuziasmul. Cum? Doar cinşpe inşi scoşi în stradă pe aşa elan patriotic, de către partidul băgat de ei în Parlament cu peste zece la sută şi pe care sondajele actuale îl deversează dublu?

Iată, că tocmai s-a-ntîmplat, deci! Chiar în timp ce vorbim.

Şi vorbim, tocmai pentru ca planul absurd să meargă înainte, politicienii din Landul Ro să aibă un pretext în a se dezice de Constituţie prin proaspetele legi odioase ale justiţiei şi chiar dacă refugiaţii vor ieşi, oricum, din acvariu şi vor suplini forţa de muncă pînă şi-n Austria. Care e un fel de Bill Gates al Europei.

Ce plafon de nori! Ce linişte stranie! Românii şi-or fi dat seama că e mai bine să fii trist, decît prost.

Daţi cîte zece euro, să meargă treaba mai bine la vamă! De ce se aud ţipete noaptea în pădurile austriece?

Tot ca s-o lungească – pînă cînd Saturn va intra în Peşti, desigur - după beţia tristă şi proastă de sfîrşit de an virotic, rozătoarele de timp vor scoate de la reparat povestea popii de pe canapea, acuplată cu vreo altă pandemie de tinichea şi profeţii de-ţi îndoaie genunchii. Ce Schengen!

Dacă am intra în Schengen, bandele din România care jefuiesc românii din autocare tranzitînd teritoriul austriac, şi de care presa n-a scris niciodată, vor dispărea? Ştiaţi că, pe drumul acesta, şerpuind o pădure prin Austria, la fiecare staţionare a autocarelor româneşti, noaptea zbiară, tăiată de ţipetele sinistre ale românilor lăsaţi fără banii cu care ar fi trebuit să-şi hrănească familia o bună bucată de vreme, în ţară? Țipete ca de cimitir, nu ca de film. Atît de mult însemnau acei bani pentru ei!

Şi că poliţiştii austrieci s-au declarat sătui de treaba asta pe care spuneau că trebuie s-o resolve cei din ţara bandiţilor?

Dar despre circuitul turistic obligatoriu prin satele ungureşti de la graniţă, ore-n şir, pînă cînd se hotărăşte “turistul” român, umilit şi rupt de muncă, să cotizeze cu cîte 10 euro (atît era pe vechi), “ca să meargă treaba mai repede la vamă”, ştiaţi?

Fiindcă, în presă, nu s-a scris niciodată despre toate astea. 

Nu, nu s-a unit şi nu se va uni nimeni în ţara România, nici în jurul unei pandemii, nici, ca moliile, în jurul luminii unei false ideologii sau campanii, nici în jurul unui partid, nici în jurul Sfîntului Duh şi, ca să fie clar, nu există sufficient pămînt de vorbe cît să acopere crimele în masă din ultimii ani. Lumea nu e oarbă, vede că spitalele sunt încă în stare de “carantină” iar, din televizor, n-a dispărut nici un tifos agresiv-sfătos al ultimilor doi ani, atît de vinovaţi?

Iar cu Saturn în Peşti, nici măcar nu mai poţi da vina pe alţii. Ştiu, pentru că-l cunosc personal.

Deci, nu există adevăr “dezvăluit” după pandemie, care nu începe cu: Da, am ştiut că e-n program, am ştiut că politicienii au încheiat acorduri scrise şi nescrise cu organizaţiile internaţionale fără ştirea poporului votant, am ştiut că se pune în aplicare un plan, cu orice preţ şi indifferent cîţi vor trebui să moară!

Nu se poate să te muţi spontan de partea revoluţiei, acolo unde n-au fost mai mult de-o mînă de oameni care s-au opus atrocităţii, fiindcă noi am mai fumat d-astea. Apropo, de fumat: nicotina iese din corp în cîteva zile. Fumatul este, în principal, o dependenţă psihologică, deci nu e nevoie de un plan naţional de dezfumoxare, cum cere presa în numele companiei care vinde pastille pe subiectul ăsta. Se moare mai mult de droguri şi de aerele din televiziuni decît de fumat.

Să observăm şi că, în timp ce se fac dezvăluiri zgîrcite despre achiziţiile din pandemie, ca să ne indignăm inutil cît e ziulica de lungă, Comandantul PIP Framework (planul despre care nu vorbeşte nimeni şi care a fost şters de pe site-ul OMS imediat ce trimisa Ministrului A. Rafila a ajuns acolo!) tocmai a fost decorat de preşedintele ţării. Să nu uităm nici că: 5 000 lei s-au dat, fără milă, de căciulă de român mort în incendii provocate de prostia, dispreţul şi debila gestionare a situaţie!

Nici multinaţionalele, nici Germania, nici încălzirea globală sau tutunul n-au făcut asta.

Ei au făcut asta şi le-a plăcut.



Cine conduce România? Nu multinaţionalele.

Nu multinaţionalele, nu americanii, nici ruşii, austriecii sau alţii nu conduc România? Nu ne dă nimeni un to do list. Cer ei un to do list. Nu multinaţionalele conduc, ei conduc multinaţionalele! V-aţi uitat prin ele? Nu doar prin OMV! Nu la ordinul multinaţionalelor nu se măresc redevenţele sau nu se pun taxe pe profit! Nu vedeţi ce tupeu porcesc să pretinzi “taxă de solidaritate”, pe motiv de criză, cînd ei umflă cardul camarillei din statul eşuat cu aşa salarii şi bonificaţii de te-aştepţi ca aceia să-i refuze, din bun-simţ şi că se fac angajări în lanţ pe bază de derogare de la lege?

Cu Saturn în Peşti, de la începutul lunii martie, încolo, o să tot auzim de la ei: că spitalele sunt vechi - pensionarilor li se va recomanda să meargă mai des la băi şi la biserică, bugetul e sărac şi numai Dumnezeu ne mai poate ajuta, că peştele, deşi se-mpute de la cap, e musai să-ncepem să-l curăţăm de la coadă (fără să-i dăm în cap), că asistaţii social ne seacă, nu alta… Că austeritate, austeritate, austeritate… Dar au anunţat deja că se dă drumul la angajări la stat fără limite, din ianuarie.

Nu, ei nu sunt yesmen, din contră, ei merg la Bruxelles şi cer să li se facă o listă cu toate taxele şi toate mizeriile inacceptabile pe care le aduc de-acolo ca impuse de Europa. Deh, n-avem ce face! În treij’ dă ani n-am văzut decît o bătălie cîştigată “pentru români”, aia cu “coicăitu’ porcului”, în loc de asomare.  Ce dispreţ!

Nu, nu există viaţă după pandemie şi nici nu va exista cîtă vreme Justiţia are pensii speciale, cadou de la ei.