vineri, 2 octombrie 2009

JURNALISTI DE ELITA-DUPA 20 DE ANI

PUDRA DE SHOW

-Domnilor invitaţi, ne-am adunat aici ca să facem şi noi un bănuţ, că, de meserie, nici nu mai poate fi vorba. Domnule Hurezeanu?
-Da. Cum spuneam în articolul meu din 10 dec.2008, în “Cotidianul”, intitulat “După 20de ani”…
-Treceţi la”48, domnule că telespectatorii noştri n-au răbdare să urmărească un raţionament mai mult de 5 sec., după cum observa şi d-nul Popescu. Oana, ce-ţi zice în cască?
-Zice “rating peste concurenţă sau amendă”. La tine ce zice?
-Zice că, deocamdată n-avem target pentru licitaţia de tablouri, nici pentru maşini sau bănci. Ziceţi dv. ceva, să mancăm şi noi o paine mai scumpă, d-nul C.T.Popescu!
-Domn-e, eu mă simt ca în socialism.
-Aveţi memoria simţurilor, domnu’ Popescu..
-Nu, domn-e, e din cauză că tot înnegriţi ecranul, parcă se ia lumina. In istoria noastră…nu mai ştiu ce-am vrut să spun. Vedeţi dacă mă întrerupeţi…
-“ Legionarii s-au războit cu Antonescu, naţional comuniştii ceauşişti i-au marginalizat pe cominterniştii sovietofili, pentru ca apoi promoscoviţii să-şi ia revanşa în 1989.”
-E tarziu, domnul Hurezeanu. Am băut o cafea atat de tare ca să mai rezist la ora asta tarzie din noapte că mi s-au amărat amigdalele, dacă, nu cumva, am făcut deja infarct şi sunt mort. Continuaţi domnu’ Popescu!
-Socialism, ziceam. Muncitorul era ca un zeu…(Să mori tu, dacă minţi!)
-Lăsaţi, că nu mai e nici un muncitor, au plecat toţi în străinătate.
-Da’ ăia pe care îi dă acum PRO-tv, că nu muncesc în pauza de masă, ce sunt?
-Nişte ciurucuri angajate la negru de clientela politică.
-Si de ce nu muncesc, domn-e?
-Fiindcă patronul lui a angajat lucrarea asta pe 100 de ani, timp în care o să stoarcă bani de la stat.
-…”în ciuda indiferenţei militant-preemtive a d-lor Băsescu şi Tăriceanu”…
-Eu nu ştiu ce ziceţi. Mai bine să trecem la subiectul zilei, ruperea coaliţiei PSD-PD-L.
-…”comilitoni de cauză fără effect şi siamezi de formă fără fond”…
-Dă-o-ncolo, domnu’ Hurezeanu, că nici în dicţionar n-am găsit ce spuneţi. Academicienii dorm la ora asta. Ziceti dv, domnu’ Popescu de tactica antisistem a lui Traian Băsescu!
-Atentie, domnu’ Băsescu a schimbat tactica. Nu mai e antisistem, e antipolitică. Nu mai înnegriţi domn’e ecranul cand vorbesc eu. Cum spuneam, acum Traian Băsescu are toate parghiile puterii în mană iar ieşirea lui Iliescu…
-“îl pune pe Traian Băsescu în situaţia marelui caid”(uite, d-asta au băgat ăştia pe Zone Club dansul din buric în loc de yoga, sau o fi din cauza lănţugului purtat la gleznă de o “doamnă” de Bucureşti-formatoare de opinie)
-Traian Băsescu fraudează, din punct de vedere moral, alegerile. Iar Mircea Geoană şi PSD-ul sunt la mana hazardului şi a baronilor.
-…“arbitrarul centrifugal al celebrilor “robber barons”…De ce plangeţi, doamna Oana Stancu?
-Am revăzut ultimul discurs al lui Vanghelie, care, am înţeles c-a emoţionat pe toată lumea. In speranţa că o s-avem, măcar o reclamă pentru gherţoi, să dăm un citat: “dghgcjyeiihyutefghjyfhdhyuhayfsdjbcfyefjhkfjfjygudgsfcsuxygbsxbhhicyucsahbuhc”
-Si, acum, cine vrea să-l comenteze? Domnule Hurezeanu, cred că sunteţi cel mai în măsură.
-Domnule Ursu, cum spuneam şi în articolul meu de anul trecut, este vorba despre “fandarea marţială a triburilor ideologice”…
-Aia, da!
-Si un “rezultat al procesului încă neterminat al transformării dictaturii comuniste într-o democratură aspiraţională”
-O să-i transmitem domnului Vanghelie şi o să-l rugăm să vă dea un răspuns. Oana, tot n-avem reclame? Să dăm nişte imagini cu pensionari verzi care se bat la coadă la bilete pentru spectacol şi care or să ne îngroape pe toţi. Avem la Corega? Mai faceţi o fereastră şi daţi-l pe Băsescu prins în horă. Ar putea să participle la emisiunea unde dansezi şi îndeplineşti un vis. (asta a fost chiar bună) Domnule Popescu, cum comentaţi faptul că, deşi ni s-au îngroşat corzile vocale de cat l-am discreditat, preşedintele joacă hora pe nervii noştri? Să tragem o concluzie!
-“V-am săvarşit!, ca să-l citez pe Traian Băsescu. Da’, ce e domnule cu campania asta pe care o desfăşoară Realitatea?
-Ei, am dat cu parfum ca în baia lui Paul ca să mai schimbăm aerul, pentru cei care nu pot să disocieze. Vrem să fim respectaţi pentru asta!