joi, 16 februarie 2017

Altă întrebare! E loc de mai rău?

Nimic nou sub soare!

Da. În Romînia tot timpul e loc de mai rău, chiar și atunci cînd pare că mai rău nu se poate. Pur și simplu nu există limite, legale sau de bun simț. Clasa politică își face legi laxe fiindcă nu-și poate controla propriul abuz de putere, toată presa din Romînia este formatoare de opinie pentru că nu se poate abține, magistrații sunt prea plini de ei ca să respecte legea ca orice muritor de rînd, cadrele didactice au regulamente interioare paralegale, funcționarii își exercită autoritatea prin birocrație și cozi, polițiștii stau la pîndă să prindă oamenii cumsecade care i-ar putea încurca pe interlopii liberi, doctorii nu dau socoteală nimănui fiindcă ei lucrează direct cu Dumnezeu iar Biserica e deja divino-umană, ce mai! În Romînia toată lumea e independentă și de lege nu depandă, astfel că și Dumnezeu zise: O.K., să fie legile laxe!

Şi pentru popor? Nu, c-ar fi haos! Pentru popor legile să fie multe
și mărunte iar șpăgile și amenzile, pe cale de consecință, inevitabile.

Altă întrebare! A vrut clasa politică să înlăture abuzurile Justi
ției prin OUG 13/2017? Ce vorbim, asta a fost o ordonanță dată numai pentru politicieni! Se vorbește de legea răspunderii magistraților. De ce n-ați început cu asta? Spectacolul cătușelor: de ce nu scoateți cătușele din proceduri pentru inculpații de infracțiuni fără violență? De ce permiteți jurnaliștilor să-i înghesuie pe plimbații la DNA, dîndu-le cu microfoanele și camerele de luat vederi în cap pentru ca pe urmă să spună c-au ieșit de la interogatoriu în lacrimi? Asta din urmă e chiar mai oribilă decît cătușele și ar putea fi rezolvată pe loc, fără intrare pe codul penal. În mod normal nimeni n-are voie să te atingă dacă nu-i permiți, nu? Doar nu e ziua îmbrățișărilor forțate la DNA în fiecare zi?!

Altă întrebare? E PSD-ul patriot, adică devotat patriei
și poporului? Oops, asta-i o întrebare absurdă în contextul globalizării, nici n-avem voie s-o zicem că se enervează Aliații! Da’, mă rog, poate nu ne află nimeni! Ia, să vedem, ce-ar însemna să fii devotat țării: să ai învățămînt de calitate astfel încît copiii de astăzi să nu fie victimele/cerșetorii capitalismului de mîine – PSD-ul mai face niște școli în condițiile în care natalitatea e în scădere iar exodul romînilor continuă; asistență medicală care nu te omoară – PSD-ul mai face niște spitale în loc să acopere deficitul de peste zece mii de medici și să finanțeze producerea de vaccinuri și medicamente generice in patria noastră.

"Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni. Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!"- Bill Gates http://anatolbasarab.blogspot.com/2011/08/cuvantari-si-replici-cumplite-ale.html