miercuri, 4 noiembrie 2015

Între Trista amintire și Trezirea la realitate


Trista amintire Felicitările, masa și dansul la Gâdea, decorații post-mortem de la Președinte, monument de la primarul Piedone, schimbarea acarului Păun de la altă cale ferată decât cea vinovată, “vom schimba legea”, demisie târzie, fără consecințe pentru că, așa cum a spus pnl-istul Calimente la Rtv: “dacă strada nu ne dorește pe noi, atunci să-i voteze pe bulgari!”

De altfel, propunerea de alegeri anticipate, în reluare, de către un PNL- care nu a atras, în tot acest timp, cât n-a avut nici o treabă, oameni noi care să-i înlocuiască pe ăștia de tip Calimente, Atanasiu ș. a.- înseamnă exact același lucru: ori noi, ori deloc!

Este a n-a oară când, deși “strada” le spune tuturor să plece, toți politicienii declară că au înțeles că li se cere o altfel de politică.

Presa îi susține prin textele binecunoscute: fără “politicieni” (nu alții, ăștia) e dictatură, asta-i clasa politică pe care poporul a votat-o, un slogan mai vechi “să-i votăm tot p-ăștia fiindcă și-au făcut plinul și nu alții noi dar hămesiți și diversiunea binecunoscută despre “oameni tineri” din aceleași partide care trebuie promovați și totul va fi bine.

Persistă insistența cu care televiziunile vor să-și arondeze protestatarii: că sunt de-ai Pieții Universității, că sunt “intelectuali” de-ai presei etc.

Trezirea la realitate Totuși, două întâmplări sunt piatra de temelie a ce va să vină: faptul că nici un politician (cu excepția Președintelui Iohannis) nu a îndrăznit să meargă în pelerinaj la locul tragediei (asta în timp ce diplomații străini au făcut-o) și fapțul că rudele victimelor au “rugat” presa să nu participle la înmormântări. Este prima dată când ceva s-a smuls din cartelul politico-mediatic!

De remarcat e și că cineva a reușit să spună, pentru prima dată, ceva adecvat și folositor într-o situație de un tragism de nedescris cum este această nenorocire: trupa TAXI a compus o melodie “pansament” care a înlocuit, slavă Domnului, maneluța hip-hopistă propusă de presă.