vineri, 13 mai 2016

ŞANTAJ TV

Despre cum jurnaliștii Antena nu știau nimic despre Şantaj.



ŞANTAJ, șantaje, s. n. Constrângere exercitată asupra cuiva prin amenințarea cu divulgarea unui secret compromițător sau prin alte mijloace de intimidare, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos pentru sine sau pentru altul; mijloc întrebuințat în acest scop, (Pl. și șantajuri – Din Fr. cantage)

Justiția a achitat Antena3 în dosarul de șantaj la RCS&RDS, deși promo-ul cu “dezvăluirea” la A3 a rulat, dar i-a condamnat pe șefii și pe patronii lor iar Antena Group a primit o amendă, în timp ce jurnaliștii au rămas curați ca lacrima. Această decizie încâlcită, îi dă nas acestui personaj tv, Gâdea - personaj pentru că nu se poate ca o persoană aievea, azi să invoce morala și iubirea creștină iar mâine să stea in spatele unui titlu ca Hăineală preferă Cornetul sau să comenteze “fin” despre cum o ziaristă “suge”… din nu-știu-ce - să amenințe cu darea în judecată a oricui îndrăznește să mai numească “șantaj” amenințările repetate cu “dezvăluirea care nu mai venea” la adresa companiei de cablu tv.

Acest individ de presă  sugerează că o decizie a justiției anulează libertatea de opinie. E ca și când le-ai interzice americanilor să-l creadă vinovat pe O. J. Simpson și s-o spună public.