luni, 28 august 2017

Programul “Primul accident” Dacă se poate, mortal!



În loc de, sloganul déjà, 1 din 4 europeni suferă de alergie, te-ai gîndit că ai putea fi unul dintre ei? – din programul “Prima alergie” -  Statul romîn – statalitatea, cum se spune pompos acestui stăpîn incompetent – mai bine ar plăti (în locul salariaților de la C.N.A.) anunțul În fiecare zi, cel puțin 8 romîni mor în accidente de mașină, te-ai gîndit că ai putea fi unul dintre ei – din programul “Primul accident”?

Asta pentru că accidentele rutiere cu morți au ajuns atît de obișnuite încît nici presa nu mai face rating din ele iar politicienii, ocupați s-o tragă la răspundere pe Kovesi că s-a dus pe la Oprea în timpul alegerilor din două mii toamna, tratează problema cu plictis și amenzi. Din cînd în cînd, se trezește unul să propună complicarea examenului de șoferi dar nimeni n-a propus pînă acum un curs la care să se predea tocmai aceste accidente și cauzele lor.
În fiecare zi, opt români mor în accidente rutiere (asta e pe 2008) https://www.realitatea.net/in-fiecare-zi-opt-romani-mor-in-accidente-rutiere_598067.html
În loc de Pentru sănătatea emoțională a copilului dv., petreceți mai mult timp cu el!, statul nesimțit ar trebui să prevină părinții printr-un anunț îngrozitor gen: Pentru că suntem un Stat iresponsabil, petreceți mai mult timp cu copilul dv. fiindcă, odată ajunși în instituțiile de învățămînt, mulți pot muri în fosele septice, zdrobiți de porțile școlilor, porțile de fotbal sau leagănele din incintă!
De asemenea, pentru că nu ne duce capul, și ne e și lene, să impunem niște standarde de care ar fi nevoie ca de aer și să verificăm implementarea lor, stați cît mai mult cu copilul dv., mai ales dacă aveți în curte un puț american (sau o fîntînă), pentru că, numai anul ăsta, v-ați scăpat copiii de două ori într-o lună într-un astfel de puț.

Trei copii au căzut în haznaua unei scoli. Unul a murit. (Viisoara, Dâmbovița); Un copil a căzut în cap la școală și a murit după două zile pentru că diriginta n-a anunțat părinții iar medicii i-au scos apendicele în loc să-i facă tomografie. (Hunedoara); Un elev de 14 ani a murit, după ce a căzut in fosa septică la scoală.(Vâlcea); Un copil a murit după ce a căzut după acoperișul unei anexe a școlii. (Pașcani, Iași); fosa septică a casei (Bărcănești, Prahova)