marți, 30 mai 2017

D-aia, oaia!



Stema provinciei Gotland din Suedia/https://ro.wikipedia.org/wiki/Oaie_domestic%C4%83
Fiindcă acoperă mai bine decît frunza și, la cît se defrișează în Romînia, o să fie mai multă pășune decît frunziș în scurt timp. Fiindcă se deplasează în turmă, oriunde e mînată, în UE, în NATO, la cules de căpșuni etc. Se găsește în toată lumea, ca politica, avînd, la fel, copitele despicate în două – stînga/dreapta - și coarne care nu le cad niciodată, nici măcar Justiția nu poate să le dea jos.

De ce simbolul țării Romînia? Pentru că, pe de-o parte, e atît de domesticită încă de pe vremea lui Ceaușescu, încît știe că orice-ar face, va fi mîncată iar, pe de altă parte, atît de dispusă la arta compromisului încît își împrumută, la vot, blana lupilor care o vor mînca într-o zi.

Fiindcă rumegă tot, la ras, pînă n-o mai rămînea nimic altceva decît oaia, ca subiect de conversație, cîtă vreme ard “dovezi” in depozitul de documente de la Dărăști, Ilfov iar anticorupția se face scrum.

Dar, cum zicea cineva, nu suntem noi primii la numărul de oi pe cap de locuitor. Dar, la ce suntem primii? La cantitatea de presă pe cap de oaie furajată.

Atunci să fie Presa simbolul național iar sloganul: “Romînii sunt din ce în ce mai bolnavi!”!

“Față de acest aspect, Radu Soviani susține că distrugerea de documente reprezintă o infracțiune. „Şi de aici lansez o ipoteză: în depozitul care „s-a făcut scrum” şi care nu era protejat anti-incendiu, erau declarate documente pentru care diverşi clienţi, printre care o mare bancă din sistem, la comanda «distruge-o», vroiau să se asigure că «aceste documente nu mai pot fi reconstituite ulterior ».” http://evz.ro/dosarele-cu-fonduri-europene-ale-ministerului-dezvoltarii-in-arhiva-arsa.html