joi, 31 octombrie 2019

Prezidențiale și caritate

1928 - “Caritatea, ca și afacerile - dar și politicile și literatura intră aici - a trebuit să adopte propaganda, pentru că publicul trebuie înregimentat în donarea de bani așa cum trebuie înregimentat în profilaxia tuberculozei.” 1928, Edward L. Bernays, Propaganda (The New Propaganda)
2012 -Zece nou-născuți au ajuns la spital cu tuberculoză, după ce au fost vaccinaţi tocmai împotriva bacilului care provoacă boala.Medicii spun că reacţiile adverse au fost atât de grave încât au fost nevoiţi să îi opereze pe bebeluşi.”  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/vaccinarea-anti-tbc-a-copiilor-cu-serul-din-danemarca-a-fost-suspendata-1295

Culmea penibilului, susținătorii lui Klaus Iohannis au picat, din senin, peste comemorarea de la Colectiv, cu o campanie nevrotică despre un spital construit în sistem oengist, din donații, care de-acum, trebuie să se susțină din bani publici și scandal. Asta, în condițiile în care, “Guvernul meu nr. 2” e în chinurile peristaltismului iar rezultatul promis este o comisie care să se ocupe de repatrierea tezaurului de la Moscova.