vineri, 31 martie 2017

Neștirea zilei



Pentru că “vin știrile peste noi” și ar putea să-l zăpăcească pe omul simplu, agenții comerciali din presă își strigă marfa ca la iarmaroc, fiecare încercînd să-și promoveze pretinsa trufanda de sezon ca fiind adevărata știre a zilei.
Bine că, nici presa nu mai știe de capul ei, luată fiind, prin surprindere, de la mormîntul proaspăt al unei cîntărețe populare, de verdictul nedefinitiv din procesul Elenei Udrea, bîntuită recurrent, pe surse, de schimbarea sau nu din funcție a Codruței Kovesi, ca să nu mai zicem de fierbințeala capului pe care le-o dă grija pe care se simte nevoită s-o poarte Statelor Unite și Marii Britanii din cauza lui Trump și a Brexitului. De parcă aceia ar avea 40% veceu în curte!

Condamnarea unui fost torționar communist este știrea zilei, declama un prezentator tv, nu-i ascultați pe ceilalți! În realitate, asta e știre de colțul paginii, jos, în stinga, nici nu merită să-i dau numele măcar. E doar o batjocură sărbătorită cu urale și e la fel de importantă ca interviul inopinat pe care zice un post de televiziune că i l-a luat primăriței Bucureștiului care-i aștepta cu microfonul prins la bluză. Au trecut aproape treizeci de ani de la Revoluție și ăsta a primit, abia acum, cînd are aproape nouăzeci de ani, o pedeapsă de douăzeci de ani. E o glumă sinistră! Am văzut oameni, însoțitori ai victimelor, jenați că trebuie să-l hărțuiască p-ăsta prin judecată, comunismul e la o epocă distanță față de majoritatea supraviețuitorilor, nu mai spun pentru cei tineri, iar bătrinul torționar a apucat să trăiască mai mult decît o să mai prindă oricare dintre noi.

Mai bine, să ne ocupăm de acareturi fiindcă treburile serioase n-au priză la public!