miercuri, 12 iunie 2024

Clotilde Armand, la miezul nopţii... Revista presei

Pictură - https://unooacarvingart.com/produs/soarele-de-la-miezul-noptii/

"Soarele de la miezul nopţii” 

Ce bine că cetăţenii au fost electrocutaţi de spiritul civic şi s-au dus la vot. Şi-au făcut datoria. Am observat că, de la o vreme, votarea e promovată mai mult ca o datorie, decȋt un drept. E drept şi că, aproape 1 mil. de voturi au fost declarate nule sau au fost anulate. N-ar fi bine s-avem un million de hate-eri? Ar fi, dar nu ştim sigur dacă-i aşa, fiindcă procesul electoral ȋncă nu s-a ȋncheiat. Ne ţine pe loc numărătoarea.

Mă uit ce miză extraordinară, ȋmpinsă pȋnă la fanatism, reprezintă aceste alegeri pentru politicieni, invers decȋt pentru cetăţeni.

Perspectiva, pentru fiecare dintre anonimii din turmă – care suntem noi – s-a redus dramatic la… saci. Sacii cu bani, sacii cu cadavre, sacii cu voturi. Saci, saci. saci. Acţiunea se ȋngustează la miezul nopţii: noaptea ca hoţii, Geoană azi-noapte la Vȃntu, Clotilde Armand fuse la Ambasada americană la miezul nopţii.

Oare, ce caută oamenii, ȋn creierii nopţii, să umble de nebuni pe străzi sau pe la alte hogeaguri? La miezul nopţii trebuie să fii la adăpost, ȋn cel mai sigur loc din lume.

De cȋnd a ajuns, “noaptea votului”, cea mai celebră noapte din an? Ce facem cu noaptea Anului Nou, o mai sărbătorim?

Măcar, dacă ar fi fost noaptea de Sȃnziene – 23-24 iunie – cȋnd se spune că se deschid cerurile… Deşi, nimeni nu ştie exact ce ȋnseamnă asta. Trebuie să mă uit pe site-ul Băncii Naţionale, că acolo am văzut mai iscusiţi ȋn d-astea. Cȋnd o să vreau să mă interesez de ce e tolerată, ȋn mai toată lumea, moneda paralelă şi virtuală, numită cryptomonedă, o să caut informaţia pe… Ia, să văd, pe ce…