vineri, 16 decembrie 2016

Adevăratele rezultate ale alegerilor parlamentare 2016




Rezultate care se datorează într-o oarecare măsură și presei care face pe deșteapta spre alegători. De fapt, dinspre dreapta de presă, vine rezultatul dezastruos chiar într-o mai mare măsură dar asta e o altă discuție.

Deocamdată, să observăm ceea ce angajații din presă par a nu vedea. De exemplu, faptul că, deși participarea la vot a fost de 40%, oricum foarte puțin, democrația e și mai redusă dar asta nu se spune la televizor și nici în ziare unde sunt numai datele partidelor intrate în parlament. Dar analiștii, presa și politicienii tocmai d-aia îndeamnă insistent electoratul să meargă la vot, pe motiv că are de unde alege (o droaie de partidulețe și candidați independenți cu șanse sub cinci), pentru ca rezultatul final să nu se vadă că e chiar de porc. În realitate, după ce scazi voturile nule 213 610 (n-or fi avut toți Parkinson sau orbul găinii, e clar că în cea mai mare parte e un protest!) și procentul nimenilor participanți în alegeri, rămân aproximativ 35%.
Deci, avem o treime de democrație și un protest care a prins pragul electoral de 5%, loc pe care ar trebui să intre, să spunem, cel mai bine cotat independent și nu să umfle potul, legal, partidele.

De fapt, ca să fim corecți, ar trebui să ne raportăm la nr. total de alegători și să observăm că PSD-ul a primit sub 20%, PNL-ul, cam 8% iar PMP-ul și ALDE au primit câte un punct și ceva, din oficiu. Deci, mai încet cu voința poporului!