duminică, 11 martie 2012

EUROVISION ROMANIA 2012



Aseară, Televiziunea Romană a ales melodia care va merge la Eurovision într-o emisiune, probabil de divertisment, care s-a întins până după miezul nopţii. Inşiruirea de melodioare interpretate de începători care încă nu şi-au găsit stilul şi încearcă să semene cu Robby Williams, Ronan Keating, Cher etc., a fost împănată de ..glume…cred, că altfel ce-ar fi căutat acolo bufonul Gianina Corondan. După ce că melodiile erau banale, mai erau precedate şi de o prezentare, tot cântată, pe nişte versuri ca cele pe care le citea Marina Almăşan pe vremuri la Ceaiul de la ora 5. Practic, emisiunea trebuia să ţină o oră dar ei au întins-o ca pe gumă care se tot rupea şi, pe care, nenumăraţii prezentatori s-au agitat continuu s-o lipească. Spre miezul nopţii, publicul şi juriul au ales să ne reprezinte o cântăciune care, am auzit, s-a promovat din greu la radio, o creaţie a compozitorului eclectic Costi Ioniţă, interpretată de o adunătură pestriţă din care, cum observa telespectatorul, nici acordeonul din faţa Turnului Eiffel nu lipsea.
Juriul de “specialişti” alesese piesa în ţigăneşte care, astfel, a împărţit locul întai cu piesa aleasă de public. Regulamentul pune în sarcina publicului alegerea în caz de egalitate, aşa că Mandinga va reprezenta Romania în lume.  
După Eurovision sau “dopo” cum îi spun ei ca să-i pună moţ, chiar că n-a mai meritat să ne uităm. Ce poţi să discuţi despre nimic!