vineri, 13 iulie 2012

SINUCIDERE.SUSPENDARE.


Pe 7 mai, Victor Ponta, în prezența socrului, soției și mamei care se ține după el tărăș cu  cordonul ombilical, depune jurământul în calitate de prim-ministru- unealtă  al României. Master Cheful  jurnaliștilor români apreciază că noul govern e de renume mondial  dar ar conține vre-o două inadvertențe cum ar fi Marga și Corlățean care au fost numiți pe dos. De parcă nu știe toată lumea că Marga e anti-T. Băsescu iar președintele se ocupă cu politica externă iar Corlățean, cel care a zis că procurorii care l-au acuzat pe Năstase ar trebui arestați, e un individ dispus la orice compromis,  pentru c- a stat multă vreme pe margine, eclipsat de C. Diaconescu. Nimic nu zice Cheful de Opinie despre unealta datoare lui  Voiculescu, Dani Constantin,  cel numit la Agricultură, unde patronul lui are un proces.

Fix a doua zi după învestire, Ponta  trece Inspectoratul de Stat în Construcții în subordinea guvernului pentru ca, cel pe care-l numește șef, Grăjdan,  să retragă instituția din procesul lui Adrian Năstase, căruia i se apropia termenul. Ca o dovadă în plus, Grăjdan este înregistrat când îi dă telefon lui Năstase. Răspunsul lui Ponta e că el doar l-a numit pe Grăjdan și nu răspunde pentru ce-a făcut “unealta”.
Intre timp, monstruoasa coaliție, dar mai ales PNL-iștii, care trăgeau cu dinții de situație ca să nu le rămână liderul repetent încă un an, dau semne de “suspendare”. PSD-iștii o scaldă. Se pregătește terenul, totuși, pentru orice eventualitate, inoculându-se ideea că Președintele trebuie demis pe motiv că e jos în sondaje. Cheful presar plusează : Traian Băsescu să-și dea demisia!

Intre timp,  Educația era suspendată pentru că cei doi propuși, un plagiator și o incompatibilă, au fost respinși. Asta îi face pe USL-iști să-și dea seama că au nevoie  de o altă “unealtă”. E numit un lider de sindicat care, în schimbul recuperării taxei de protecție obligatorie impusă angajaților din învățământ și a altor șmecherii “normale” în vremea PSD-ului cum ar fi “detașarea”, schimbă, prin ordin de ministru componența și regulamentul Consiliului Național de Etică, cel care trebuia să se pronunțe în cazul Mang, desființază Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), cel care a decis în unanimitate plagiatul lui Ponta și le publică fuguța, peste rând, în Monitorul Oficial.

De altfel, MO este luat de la parlament în subordinea guvernului chiar cu o zi înainte de termenul în procesul lui Voiculescu de la ICCJ pentru ca, demisia transfugului corrupt să fie publicată imediat și procesul să se mute la Tribunalul București , de unde poate s-o mai lungească.  Doi bani nu mai face rămășița ceaușiștă după ce l-a văzut toată țara cum și-a luat tălpășița de frică!
Institutul Cultural Roman a fost mutat și el de la Președinție la Senat pe motiv că-i făcea reclamă bună lui Traian Băsescu  în străinătate dar, mai interesant este faptul  că Ponta, după ce-a ajuns Antonescu interimar la Cotroceni, a zis că poate acum, nu-i mai pare rău ICR-ului că se află sub tutela Senatului. DIVERSE: Noua conducere a TVR, exclude, deși încalcă legea, PDL-iștii din CA asta, deși, la drept vorbind, n-ar avea ce căuta acolo picior de politician. M. Diaconu, deși incompatibil notoriu, se ține de  fotoliul Culturii până ce e împins la o parte  de lege. PNL-ul încă se mândrește cu el pe motiv că a fost un incompatibil de bună-credință iar legea e proastă.

De altfel, tot timpul se justifică încălcarea, masacrarea prin ordonanță de urgență sau nesotirea  legilor  prin faptul că nu sunt bune de parcă, dacă nouă nu ne convine unde e pusă trecerea de pietoni putem să ne desenăm alta să ne vină mai aproape.

La fel se procedează și cu CCR-ul care, l-a început e doar împunsă subliminal cu aluzii după care e atacată direct de Antonescu, căruia îi e degrabă să ajungă la Cotroceni. Când răspunsul CCR le spune că Președintele,  nu Ponta,  trebuie să meargă la Bruxelles, cei doi apar într-una din cele 6-7 conferințe de presă zilnice și regele neîncoronat,  încă, al puciștilor face o criză de nervi de genul: trebuie făcut ceva cu Curtea Constituțională, nu se mai poate! De fapt, Ponta a fost pus să-și forțeze drumul spre Bruxelles special, ca să se justifice schimbarea judecătorilor. Corlățean, băiatul crescut pe butoi al guvernului, a dat și el cu incompatibilitatea în doi judecători CCR, așa, de încălzire. Crin Antonescu a spus  că CCR-ul e “o rușine”, că judecătorii pot fi revocați de către govern și parlament și îl asigură pe Voiculescu, prin intermediul Antenei3, că procedurile de suspendare a președintelui vor începe imediat după.

După ce Marga a încălcat legea și a trimis la Consiliul European lista făcută de USL în locul celei venită de la Președinție, puciștii l-au îmbrăcat frumos pe Ponta, l-au urcat într-un avion de linie și i-au dat brânci  spre Bruxelles autolegitimați de faptul că Parlamentul Suprem a dat o “declarație” care încalecă și instituția prezidențială și decizia Curții dintr-un foc. Master Cheful războiului psihologic din presă le-a ținut hangul. Odată ajuns pe tărâm capitalist, bietul Titolescu a declarat tâmp că el respectă  deciziile CCR și că el doar  s-a dus înainte la Bruxelles ca să-l aștepte acolo pe Președintele Băsescu. In timpul ăsta,  ăi rămași acasă “legalizează” deplasarea primului ministru al parlamentului prin faptul că n-a sosit motivația Curții. Puciștii, odată ajunși în democrație, au fost puși la punct și, drept  consecință, au fost nevoiți să renunțe la înlocuirea judecătorilor CCR  și să treacă la planul B.
Așa că, au înlocuit președinții Camerelor și Avocatul Poporului într-o zi dar nu au publicat hotărârile Parlamentului Suprem în MO, acum la dispoziția guvernului, până când nu au dat o ordonanță de urgență care să restrângă  atribuțiile Curții. O mișcare neconstituțională care a picat la Curte dar abia după ce USL-iștii și-au făcut treaba cu ea. Sigur, în condițiile astea, CCR a respins ca “inadmisibile” contestațiile PDL pentru că avea atribuțiile suspendate. Asta a fost tradus pentru export drept aviz de constituționalitate. Ponta și Cheful Presar chiar au luat-o de moț pe Angela Merkel, prostind-o în față.

Intre timp Președintele țării a fost suspendat în baza unui eseu lipsit de imaginație care n-avea nici o treabă cu încălcarea Constituției și, dacă asta n-ar f imers, l-ar fi acuzat de înaltă trădare, a zis Antonescu, pentru că nu lasă guvernul să lucreze. Lucrătura de govern este, de fapt, doar această lovitură de stat care, deocamdată a dus leul de râpă și a ușurat rezerva Băncii Naționale dar a băgat bani în “revoluționari” că nu se știe niciodată când ai nevoie de un război civil.

Ieri Ponta a fost iar la Bruxelles să dea explicații și iar i s-a spus să respecte decizia Curții în privința referendumului, partea cu 50+1 participare obligatorie. Premierul aflat în procedură de sinucidere, prea lentă, politică,  a bălmăjit ceva de forma: sigur că vom respecta deciziile Curții dar, în fond Curtea e cea care-l validează la sfârșit. Adică putem să-l lăsăm și așa! De câteva zile, Antonescu tace, se gândește cum să mute partea cu legea referendumului care e la el. Intre timp, artizanul “sinuciderii” a anunțat că Ministerul de Interne aplică ordonanța la referendum. Nu e treaba Milițianului să hotărască asta dar, ce dacă? Parcă mai e ceva la locul lui!
Astăzi, PSD-ul s-a acuplat la loc cu UNPR-ul și-au făcut o alianță de centru-stânga. Referendumul ar putea să țină două zile. Sova, băiatul căruia îi crește capul văzând cu ochii (pe bune!) o să le explice zile în șir celor care nu cuvântă românește că ce au înțeles ei e o greșeală de traducere. Iar,  dacă nici așa nu-i convinge să nu se mai amestece în treburile interne, se scălâmbă la ei până-i sperie.

"Decizia Curţii Constituţionale nu este o surpriză. Se ştie că preşedintele Băsescu a numit în cadrul CCR nişte oameni care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele."

"Am hotărât să merg la Bruxelles bazându-mă pe legitimitatea dată, nu de cinci judecători numiţi pe criterii politice, ci de Parlamentul României.

"Acuzaţiile de plagiat reprezintă un atac al preşedintelui. Dacă se va dovedi că am plagiat, îmi voi asuma responsabilitatea."
Victor Ponta prim-ministrul României

Bilanț negru al Guvernului Ponta-Mihai Voinea, Sorin Ghica,2 iulie 2012 www.ADEVARUL.ro