joi, 14 martie 2013

ALEGEREA PAPEI SAU AFLATOXINA ?





Ieri, 13.03.2013, lumea catolică s-a ales cu un nou papă, cardinalul argentinian Jorge Bergoglio ce se va numi Francisc I, supranumit “părintele săracilor”, dat fiind faptul că a ales să trăiască modest și să se preocupe de cei năpăstuiți de soartă, iar cei 7 mil. de votanți puciști din interiorul granițelor țării România s-au ales cu Marian Oprișan, baron șef peste baronii județeni, mulți dintre ei supranumiți “baronii săracilor” pentru că parohiile lor sunt roase de corupție.

Ambele evenimente au fost oarecum trecute cu vederea de presa românească, mai ales alegerea Papei, excepție făcând România TV care a avut un trimis special la Vatican și Radu Banciu care a vorbit despre eveniment la propria emisiune de la B1 TV.

MARIAN OPRISAN DE-A STANGA CREDINTEI
In rest, ziua de ieri a fost una din multele în care s-a vorbit despre salmonele, paraziți și aflatoxină fără să se lămurească ceva. Practic, de câteva săptămâni, de la calul pe care se pare că-l mâncăm fără să vrem, până la produsele consumate zilnic, pui, lapte, pește, curcan, în orice înfigea românul furculița seara în timp ce se uita la știri se putea afla o toxină care dădea, mai devreme sau mai târziu, celebrul cancer foarte profitabil de mestecat de către mass-media zilelor noastre.

Deși România e “infestată” de comunicatori, pe toată perioada discuției despre orătănii, nici un animal cu două picioare, politician, ziarist, zootehnist, n-a reușit să vorbească articulat despre problemă. Păpușelul ăsta de la Agricultură trebuia să spună imediat ce a deschis gura fraza “România nu exportă carne tocată de cal iar carnea macră de cal se deosebește de cea de vită”, ăsta de la Sanitar-Veterinară trebuia să-și înceapă comunicarea dezlânată cu “Laptele n-a ajuns în magazine” și abia apoi să spună că laptele unguresc a ieșit curat la analize spre deosebire de cel românesc ale cărui rezultate mai durează iar reprezentantul lăptarilor trebuia să rostească scurt: “Producătorul însuși s-a autosesizat în legătură cu aflatoxina și laptele a fost oprit de la comercializare” și nu să ne atragă atenția că, în America, e permisă o cantitate toxică de zece ori mai mare. America nu e un exemplu la mâncare și sănătate publică!