joi, 11 iulie 2024

Cȋt costă să plimbi ursul

 Să nu uit: Nu există Build Back Better!

Cȋt costă să plimbi ursul

Chiar aşa, cȋt costă? Mort sau viu? Pus ca trofeu pe perete sau pus să ȋmpingă aşezările omeneşti ȋn oraşul de cinşpe minute?

Observăm că, democraţia stabilităţii se simte ȋn echilibru absolut cȋnd stă cu fundul pe scaunul cu două picioare din capul statului dar se clatină ca o muscă beată cȋnd trebuie să-şi asume mersul ȋn două picioare.

A venit vremea să ne dăm seama că oengeurile nu sunt altceva decȋt ȋnghiţitori de cauze bune. Care cum s-ar zice, visul frumos s-a terminat. Nişte balauri care au ȋnghiţit alţi balauri şi mai au un pic să ne-nghită şi pe noi. Oengeurile pe sănătate ne-au omorȋt chiar mai mult decȋt orice sălbăticiuni şi boli, vreodată.

Dădea bine la ȋnceput, cȋnd ȋi combăteau pe aceşti vȋnători politici, ȋn postura lor bestială, la vedere. Adică atunci cȋnd ȋşi ȋnşirau trofeele ȋmpuşcate de plăcere şi se trăgeau ȋn poză, afişȋnd rȋnjetul ȋnsetatului de sȋnge potolit de satisfacţie.

Ȋnsă, atunci nu ştiam că intenţiile voluntarilor erau plătite din marele belşug al şi mai sȋngeroşilor magnaţi globali şi, mai mult, nu ştiam ce avea să vină.