miercuri, 24 iulie 2024

Nu e ştiinţă, e politică


Schimbările climatice, deformările sexuale, pandemiile, cancerul, drogurile, distrugerea ȋnvăţămȋntului classic, confiscarea copiilor… toate sunt schimbări la ordin politic.

Totul e politică!



Din articolul Ni s-a scȋrbit de lecţii despre schimbările climatice https://www.spiked-online.com/2024/07/21/were-all-getting-sick-of-the-lectures-on-climate-change/

Ȋn Marea Britanie, Royal College of Physicians (RCP) a elaborat un nou ghid de instruire a doctorilor, ca “membrii de ȋncredere ai comunităţii”, ȋnsărcinȋndu-i să le vorbească bieţilor pacienţi despre schimbările climatice, eco-anxietate şi consultaţii la distanţă pentru reducerea emisiilor poluante. Şi asta ȋn cele 10 minute aferente programării, şi aceea, cu greu obţinute.

Deci, spune autoarea articolului, doctorilor li se cere să-şi facă din ce ȋn ce mai puţin meseria, ȋn timp ce se ocupă de un domeniu ce ţine de alte specializări.

“Ȋn 2021, un doctor din British Columbia a diagnosticat o femeie cu “schimbări climatice” – o premieră, se spune – după ce aceasta a raportat că are probleme de respiraţie, după o vară fierbinte, la pachet cu incendii de pădure. Cȋţi ani de facultate de medicină ȋţi trebuie ca să tragi aşa o concluzie precisă.”