joi, 25 iunie 2015

CURSURI DE CALIFICARE PE FONDURI EUROPENE?



Scursuri, poate!

Aud deunăzi pe cineva, aflat la o vârstă mai greu angajabilă, că s-ar duce să facă niște cursuri de electrician de… două săptămâni, finanțate din fonduri europene și avizate de Ministerul educației, în urma cărora s-ar alege cu o diplomă valabilă inclusiv în UE. Ar ieși din el un electrician calificat pe mică și medie tensiune. Până la douăj’ de mii, pentru cunoscători iar pentru Zoe Petre, care a zis că muncitorul nu trebuie să știe carte, zic să stea pe timp de furtună sub un nuc și-și dă ea seama!

Tot recent, l-am auzit pe Moise Guran servindu-ne un text (n-ar fi prima dată) justificativ și consacrat de cei care au distrus învățământul românesc- un mit, cum ar zice presa, despre cum școlile profesionale ar fi fost desființate pentru că nu mai era cerere.

Uite cum a fost, de fapt: mai întâi învățământul a fost redus la 8 clase iar profesionala s-a transformat în Şcoala de arte și meserii. Unii au contestat denumirea cu patimă revoluționară (era după ultima “revoluție”) pe motiv că nu poți să pui în aceeași școală artistul în olărit, să zicem, cu muncitorul (mechanic, electrician etc.). Ca să fie siguri că-i mai dau un brânci acestei forme de educație, au instituit regula: ăi peste 5 merg la liceu, ăi sub 5 jos la profesională. În timpul ăsta muncitorii erau făcuți responsabili de communism și dictatură, filmați în fel și chip să se vadă cât erau de proști și puturoși (obicei care se păstrează și-n zilele noastre) iar fabricile cădeau ca muștele pentru ca terenurile de sub ele să fie vândute de noua troacă politică. Pentru că politicienii sunt niște porci.
http://antipresa.blogspot.ro/2015/06/scrisoarea-lui-ponta-de-la-stambul.html#more