vineri, 13 noiembrie 2020

Războiul Lașilor. De ce se-nchid restaurantele? 12 noiembrie/14 noiembrie/18 decembrie

Războiul Lașilor a început cu campaniile anti-violență, care n-au redus violența de nici un fel dar i-au convins pe unii mai pașnici, să devină și mai toleranți și mai pașnici. Acum a fost redus totul la o filozofie simplă, cît încape într-o seringă. Soldații au fost înlocuiți cu doctorii și eroii au fost înlocuiți de supereroi. Războiul s-a terminat.

După capul lor. Începe campania de vaccinare anti-covid. Plătită, deși nu scrie niciunde pe ecranele televizoarelor. De fapt, nici vaccinul nu există încă, fiindcă n-a trecut niciunul din cele zece prin toate furcile caudine plasate strategic înainte de ieșirea pe piață. Cel mai probabil, unii îl vor testa pe undeva prin Bangladesh sau așa ceva și, dacă nu vor muri, să zicem, vreo șaptesprezece copii în următoarele douăzeci și patru de ore, îi dau drumul în lume.

Dar dacă țările folosite ca piste de încercare, pînă acum, nu mai vor? Păi, e simplu, vii în România! Aici și Președintele îi face reclamă. Asta, deși, umblă vorba că există scheme de tratament care vindecă boala dar nu sunt, nici pe departe, atît de profitabile precum vaccinarea în masă. (Nu sunt împotriva vaccinării!)

Mai țineți minte, că atunci cînd a început vînzoleala pandemistă în România și toți “actorii” se foiau încolo și-ncoace, ca niște muște bete, smulgîndu-și părul din cap că nu există tratament, doi doctori din afara scenariului s-au arătat mirați că nu se folosește plasma, soluția folosită dintotdeauna în astfel de situații?