vineri, 26 mai 2017

Presa dă de frică și încasează bani din nimic



Cele două “bombe” de presă din ultimele săptămîni, stropite din belșug cu publicitate (în principal plătită de Big Farma), se reduc la două fraze: jurnalistul Dan Andronic s-a întîlnit acasă la G. Oprea în noaptea alegerilor din 2009 cu L. C. Kovesi, Florian Coldea, George Maior, Vasile Dîncu și alții iar a doua știre este că arhiva SIPA, un jurnal secret ținut de către unul din multele SERVICII romînești, care conține detalii despre viața intimă și privată a judecătorilor, a avut vizitatori, mai mult sau mai puțin îndrituiți, care ar fi putut apela la șantaj în vederea influențării verdictelor.

Aceasta este informația, restul fiind doar povești șezătorești, garagață cu mîimile-n șolduri, free Dan Voiculescu, toate cu intenția de a arunca umbra de îndoială rezonabilă asupra tuturor condamnărilor care contează și pentru presă.

Informația, în loc să fie urmată de dovezi, cît de cît, s-a subțiat pe zi ce trece pînă cînd n-a mai rămas din ea decît îndoiala. Jurnalistul D. Andronic, după ce inițial sugerase că rezultatele prezidențialelor din 2009 ar fi fost aranjate în favoarea lui T. Băsescu la întîlnirea de taină din casa lui Oprea, a subliniat acum că el n-a spus niciodată că alegerile ar fi fost fraudate. Asta după ce ofticații de-atunci și-au vărsat, zile-n șir, năduful în capul nației sugerînd că ei au știut tot timpul de astă mîrșăvie și că s-ar fi vehiculat la momentul cu pricina niște dovezi despre care se spunea că ar proba inversarea rezultatului. Adică “se spunea”, “am auzit” etc. Discuții despre nimic!

Credeam că toată lumea și-a dat seama că M. Geoană n-a vrut să cîștige alegerile, nu credea că le-a cîștigat nici măcar atunci cînd și-a anunțat “victoria” în stil american și a compromis tot demersul de contestare purtat de D. Şova atunci cînd a lansat în piață, și el și nevastă-sa, teoria “flăcării violet” cu care parapsihologul lui T. Băsescu i-ar fi lovit în moalele capului.