vineri, 25 mai 2012

CAMPANIA ELECTORALA 2012 SI CORINA DRAGOTESCU



www.adevarul.ro  “Becali a mai povestit cum, atunci când era tânăr și păzea oile, apăra ovinele de câinii care le mușcau. „Băgam furca în el şi cu asta, basta. Care e problema ? (...) Mi-era milă, dar n-aveam ce face. (...) Îi băgam furca şi la revedere. Ce?", a spus acesta. Articolul ” Gigi Becali, despre câinii vagabonzi din Capitală: ”Îi omor pe toți! Le fac o injecție și gata!”-25 mai 2012


Corina Drăgotescu a ieșit în evidență când actuala echipă de la Gândul a plecat de la Adevărul, în urma neînțelegerilor cu fiica lui Dumitru Tinu, iar oportunista a rămas pe urmă, șefă. Părea o persoană normală, dacă făceai abstracție de felul cum se îmbrăca, stil ce se încadrează in categoria “n-are simț esthetic dar apreciază frumosul”.
La un moment dat, apărea la Realitatea si combătea conflictul de interese în care se afla avocatul și parlamentarul Sergiu Andon care îl apăra atunci pe Dan Voiculescu în procesul în care securistul presar voia să demonstreze că n-a fost și turnător. Când a intrat pe telefon, S. Andon i-a tăiat-o scurt ziaristei cam așa: eu vă cunosc pe dv. și pe tatăl dv. care era un procuror de seamă, moment în care Corina Drăgotescu a dat din cap în sensul că a înțeles dar asta nu schimbă datele problemei.

In timp, s-au stricat relațiile dintre ea și Adevărul sau Dinu Patriciu iar la Realitatea, Vântu și-a pus în cap să câștige alegerile cu orice preț. A fost momentul când presa s-a compromis  definitiv și în timpul campaniei electorale dar și după, când s-a aflat câte miliarde vechi le-a băgat patronul FNI și patronul actualului USL, în buzunar. Chiar și așa s-au gândit să-i dea înainte cu tupeu și, de parcă nu era de ajuns un post de știri fără rost au mai făcut unul, RTV-ul care s-a ițit odată cu protestele din iarnă pe care Hrebengiuc a recunoscut că le-a pus la cale.
Acum, că USL-ul și Voiculescu au ajuns la putere și bruma de rating s-a vestejit de tot, Becalii e un fel de zeu al templului la care se închină Rtv-ul, un mecena al “artiștilor” presari, beneficiari ai dreptului de proprietate intelectuală. 

Așa se face că, într-o seară, perechea Drăgotescu-Striblea s-a înființat la palatul aurit al zevzecului și, cei doi, s-au așezat de-a stânga și de-a dreapta jilțului împăratului, mulțumind gazdei că le permite să-i  stea la picioare. Prilej pentru Becalii de a răspunde cu politețuri prin care explica “jurnaliștilor” că i-a primit pentru că amândoi s-au purtat bine în ultima vreme ceea ce l-a îmbunat pe Luminăția-sa. Despre C. Striblea n-am ce zice, ce poți să zici de unul care ține o copertă pornografică în dreptul șlițului în timp ce intervievează o adolescentă pe motiv că e eminentă? Dar Corina Drăgotescu, în schimb, o mândră-n toate cele, să coboare ea la statut de domestic!
In timp ce Becalii o înălța pe scara evoluției în ochii lui, intelectuala era sfâșiată, pur si simplu, între rictusul de nervi și deformarea colțurilor gurii într-un zâmbet amabil, iar capul ei se pleca în fața vremurilor pentru că nu se putea desprinde de trup să-și ia câmpii. A fost atât de înălțător, Doamne, iartă-mă! că am schimbat canalul ca să îndepărtez ispita!

La câteva zile, cei doi și-au intervievat alesul, pe Victor Ponta, tot la palat, Palatul Victoria, după care C. Drăgotescu și-a însoțit premierul în Afganistan.  
Acum, cu V. Ponta e o problemă: când dispare din cadru e ca și când s-a evaporat și din timp. Sigur, o piedică în calea uitării ar fi imaginile în care actualul premier apare cu o pălăriuță de camuflaj cu boruri ondulate într-un elicopter de armată. Arăta ca în caricaturile în care un adult cu bonețică de bebe se află într-un cărucior landou. Doar suzeta îi mai lipsea!
Deci, Ponta nu e borcan cu miere și, când le-a scăzut glicemia, cei doi s-au dedulcit tot din prăvalia lui Becalii care vinde, chiar dacă e o făcătură cu melasă! Avantajul  jurnaliștilor- analiști e că, în perioada campaniei electorale, Becalii e tot al lor, în timp ce rubrica SPORT se trage pe burtă până după alegeri.
Eh, ce e viata?!!!!
Noi n-am stat cu ochii pe ei dar am aflat din ADEVARUL că perechea talk-show-istă de la Rtv l-a intervievat aseară pe domnitorul Gigi, în calitate de candidat la primărie, cum o să resolve el problema câinilor vagabonzi. Corina Drăgotescu, deși dovedește că are stomacul rezistent, are o sensibilitate psihică deosebită pe care a liniștit-o, de-a lungul timpului, reușind să mute un aeroport pentru c-o deranja zgomotul și un primar, pe Adriean Videanu pentru că, în singura zi cu ninsoare dintr-o iarnă, acesta n-a ieșit pe străzi să-i dea presei să mănânce și ziarista s-a simțit părăsită. Acum, vrea să fie sigură că alege pe unul care n-o lasă la greu și la sărăcie: "Și câinii vagabonzi? Am câini în cartier de nu pot merge noaptea pe stradă", spune Drăgotescu. În acel moment Becali tună: "Îi împușc!".
Europarlamentarul presei românești care zicea acum câțiva ani la Radu Moraru că: E uniiii, asa dă proști, care când să duce acasă la nevastă și-i zice să se dăzbrace, aia nu vrea! și care, probabil, după părerea lui CTP, nu e așa alienat ca cei care votează partidul OTV sau partidul Voiculescu, a evoluat totuși, față de tinerețile lui. “Becali a mai povestit cum, atunci când era tânăr și păzea oile, apăra ovinele de câinii care le mușcau. „Băgam furca în el şi cu asta, basta. Care e problema ? (...) Mi-era milă, dar n-aveam ce face. (...) Îi băgam furca şi la revedere. Ce?", a spus acesta.”
După ce a fost omorât Ceaușescu, toată “disidența” mută din vremea comunismului sintetiza dezastrul în câteva cuvinte, repetate până la greață, în tentativa disperată de a se lepăda de vina de tristă amintire: Era doar un cizmar. Ce să ceri unui cizmar? deși dictatorul idiot n-a muncit niciodată. Se-nțelege, toți cizmarii s-au simțit ca niște nenorociți de parcă ei înșiși ar fi distrus țara. Apoi, când Becalii a fost făcut vedetă de presa liberă unii spuneau că e doar un cioban. Ce să ceri de la un cioban?! In momentul ăla, toți ciobanii au intrat în categoria profesională becală deși familia de nevertrebate în care se încadrează distrugătorii fotbalului românesc  este de valutiști. In câtiva ani, o să se spună: Ce să-i ceri, e doar un journalist!, deși iresponsabilii din presă nu sunt altceva decât niște profitori cărora banii le-au luat mințile.
Pe care și le vor recupera prin grija acestui sfânt în viață:  “Becali a declarat, joi seară, că principalul său obiectiv, în cazul în care va ajunge edilul Capitalei, este să construiască 10 biserici în fiecare sector”