luni, 10 aprilie 2017

TAXAREA CA MODĂ




A devenit o modă hărțuirea consumatorului în vederea impunerii de taxe care să alimenteze buzunarele sparte ale statelor și privatelor.

Cea mai mare și profitabilă găselniță, taxa anti-fumat, a pornit din puțul gîndirii managerilor care au calculat timpii pierduți, zilnic, cu acest obicei la locul de muncă, i-a înmulțit cu nr. de angajați, apoi cu zilele lucrătoare anuale și le-a dat că, un utilaj care nu fumează, e mult mai efficient. Rezultatul: producătorii de tutun s-au dat și pe pastille anti-fumat, producătorii de boli și medicamente și-au justificat rateurile și costurile pe spatele fumătorilor, susținătorii legalizării marijuanei și-au făcut reclamă pînă s-au insinuat legal în consum, statele și-au tras la cheremul lor dreptul de a acciza enorm, prin măriri successive, țigările.

Ce s-a obținut: numărul fumătorilor nu scade (doar bugetele lor sunt pur și simplu prăduite), nr. bolnavilor, din tot felul de alte motive mascate de campaniile anti-fumat, a explodat, sistemul de sănătate, la noi, este mai prost și nu mai bun, deși banii de care suntem jefuiți se spune că se duc pe echipamente medicale, nr. tinerilor consumatori de droguri este într-o creștere de speriat, fumătorii sunt hărțuiți de idioți neinformați iar dacă, de mîine, toți romînii s-ar lăsa de fumat, ar băga bugetul țării la apă - fumatul, fiind al doilea cel mai mare contributor la buget. Evident, companiile de țigări au găsit alte modalități de cîștig, cum ar fi țigările, mai goale, care ard din cîteva fumuri. De asta, cînd spui, să zicem, romînii fumează, în medie, un pachet/zi s-ar putea să vorbim de echivalentul a zece țigări.

Altă taxă, și mai globală dar și mai mincinoasă, e taxa pe mediu. De fapt, e un cumul de taxe și aici statele se pot întinde cît vor pentru că și încălzirea globală e perpetuă. Recenta “descoperire” scursă în presă sub denumirea de “scandalul noxelor”, cînd autoritățile lumii s-au revelat că, de la Wolskwagen pînă la Dacia, toți producătorii de mașini trăgeau în piept, cu softul, adevărul despre emisiile poluante este o mare minciună. Ar fi trebuit ca protestatari din toată lumea să meargă în fața parlamentelor purtînd pancarde cu un singur cuvînt: “Minți!”!