vineri, 25 septembrie 2020

Alegeri 2020. Democrație de consum

Rezultate Alegeri locale 2020. Revista Presei   https://antipresa.blogspot.com/2020/09/rezultate-alegeri-locale-2020-revista.html#more


Cea mai bună întrebare pusă politicienilor este…

Nu, nu e aia jenantă Credeți în Dumnezeu?, pusă de E. Constantinescu lui Iliescu și nu, nu e adevărat că așa o copilărie a înclinat decisiv balanța spre alternanța la putere în acel moment. Faptul că românii gătesc sarmale de Crăciun și iau gîtul mielului de Paște, nu înseamnă un popor, majoritar, creștin practicant. Dacă românii ar fi avut același Dumnezeu cu politicienii, l-ar fi votat pe C. Coposu, că el stătea cu Dumnezeu în gură la fiecare discurs.

Apropo, am văzut că Biserica s-a adaptat darwinește pandemiei iar masca și pelerinajul la moaște se pupă ca lingurița cu vinul sfințit. Nu e rău, fiindcă măcar pelerinii își pot trata, cu placebo, depresia devenită foarte contagioasă în epoca post-normală și se pot ruga pentru sănătatea pandemiștilor după modelul lansat de un classic în viață: Să aveți atîta sănătate, cît adevăr spuneți!

Deci, care este cea mai bună întrebare, pusă de un journalist politicienilor? Întrebarea pusă de Tudor Barbu, la B1 TV. (emisiunea Se întîmplă acum)