vineri, 25 septembrie 2020

Alegeri 2020. Democrație de consum

Rezultate Alegeri locale 2020. Revista Presei   https://antipresa.blogspot.com/2020/09/rezultate-alegeri-locale-2020-revista.html#more


Cea mai bună întrebare pusă politicienilor este…

Nu, nu e aia jenantă Credeți în Dumnezeu?, pusă de E. Constantinescu lui Iliescu și nu, nu e adevărat că așa o copilărie a înclinat decisiv balanța spre alternanța la putere în acel moment. Faptul că românii gătesc sarmale de Crăciun și iau gîtul mielului de Paște, nu înseamnă un popor, majoritar, creștin practicant. Dacă românii ar fi avut același Dumnezeu cu politicienii, l-ar fi votat pe C. Coposu, că el stătea cu Dumnezeu în gură la fiecare discurs.

Apropo, am văzut că Biserica s-a adaptat darwinește pandemiei iar masca și pelerinajul la moaște se pupă ca lingurița cu vinul sfințit. Nu e rău, fiindcă măcar pelerinii își pot trata, cu placebo, depresia devenită foarte contagioasă în epoca post-normală și se pot ruga pentru sănătatea pandemiștilor după modelul lansat de un classic în viață: Să aveți atîta sănătate, cît adevăr spuneți!

Deci, care este cea mai bună întrebare, pusă de un journalist politicienilor? Întrebarea pusă de Tudor Barbu, la B1 TV. (emisiunea Se întîmplă acum)


Ce-ai face, politicianule, dacă, să zicem, ai fi dictatorul țării ăsteia și ai avea 100 mld. la dispoziție, să faci ce vrei cu ei?

Reacția celor întrebați, ne-a turnat plumb în pantofi. Nu știu ce-o fi fost în capul nostru - care ne uităm ca vitele, de-atîta timp, la viața politică și ne ducem mîna la nas unde o ținem șaptișpe minute ca să se producă mutația de la animal la om - de ne-am așteptat la altceva!

Răspunsul “valoroșilor invitați”, cum le spune jurnalistul, fiindcă sunt așa plini de valori, încît nu mai e loc și de idei, a fost că vai, ei nu concept să fie dictatori plus, previzibilul, i-ar băga în educație și sănătate. Fiindcă, viitorul țării, nu știu ce… D-astea, de ți se strepezec dinții, fiindcă de treizeci de ani le tot auzim. În ce privește oroarea pentru dictatură…

N-am auzit pe vremea lui Ceaușescu asemenea insulte și tentative de impuneri dictatoriale, așa cum am suportat din anii “90 și pînă anul ăsta, cînd în România a fost și este mai rău decît în China!

Deci, să ne scutiți!

Cît privește aruncarea banilor în Educație și Sănătate - lasă că respondenții sunt niște mincinoși, n-ar da niciodată banii unde spun că i-ar da - e o prostie, fiindcă 100 de mld. ar fi înghițiți, cît ai clipi, de cele două sisteme, fără să lase vreo urmă. De altfel, în Sănătate s-au mai băgat vreo sută de mld., doar în vreo zece ani, în afară de restul investițiilor de care s-a ales praful.

Deci, nici o idee vie, după 30 ani, numai “valori” moarte. Politicienii, și tot smogul de analiști și influenceri care nu vor să se mîntuiască singuri, cer românilor să vină la vot, doar așa, ca să meargă consumul de democrație.

Tudor Barbu a pus o problemă ipotetică, gen: Bă, dac-ai avea o putere și 100 de mld. ca să salvezi țara asta, s-o scoți din hăul de unde pare că nu se mai poate ridica, de unde ai începe, ce-ai face, mai întîi? Niciun politician n-avea nici o idee! Niciunul nu se gîndise vreodată la asta deși cu toții se tot înființează în alegeri promițind o viață mai bună. În realitate, habar n-au cum se face, pentru că nici nu i-a interesat vreodată!

Foarte bună întrebare! Chiar m-am gîndit, atunci, ce păcat că nu a putut fi pusă, ca la examen, mai multor politicieni, sau tuturor, odată, fiindcă acum s-a dezumflat.

Între timp, mi-am dat seama că, oricînd ai pune această întrebare aleșilor, ai primi același răspuns sec. Gol de conținut, nu deștept ca un banc sec.

Politicienii români n-au nici o idee folositoare omului sau țării. Asta am votat și asta se va vota și de-acum încolo: nici o idee!


Autoritățile cele mai jegoase din lume, în timp de pandemie, sunt în România - “Dar, poate că nu e inutil de menționat faptul că măsurile anticovid din China nu au fost niciodată luate la nivelul întregii țări, ci numai în acele regiuni unde au fost înregistrate cazuri și, firește, în funcție de numărul acestora.”  https://vocearomanului.ro/doctorul-streinu-cercel-si-virusul-care-se-plimba-pe-strada/#new_tab

https://adevarul.ro/locale/targoviste/parintii-dintr-o-comuna-dambovita-memoriu-scoate-masca-scoala-copiii-probleme-1_5f6da6785163ec42714e5ea3/index.html

https://evz.ro/solidaritate-obligatorie-ue-vrea-sa-ne-bage-iar-pe-gat-imigranti.html

Războiul de 10 ani al Lașilor https://freefrompress.blogspot.com/2020/08/razboiul-lasilor_30.html