marți, 29 septembrie 2020

Alegeri locale 2020, la turul gol. De la Duminica Orbului, la Duminica Mortului. De la FSN, la USR

 


“România este singurul stat european în care votul democratic se desfășoară sub pază armată, atrag atenția sindicaliștii din MAI.”  https://www.national.ro/politica/romania-singura-tara-din-europa-cu-paza-armata-la-alegeri-697245.html

Nu mai votez de-o vreme, de cînd nu mai e nimic nou sub soare. Oricum, la soare și la aer nu mai avem voie.

De exemplu, “pă ei, pă mama lor” am votat deja, și văd c-a mers și-n Duminica Mortului. S-a votat cu sîrg și cu depășire de normă.

Ȋnsă, adevărata revoluție la vot, au făcut-o cei o mie de oameni din Deveselu care și-au votat fostul primar, mort pe altarul covidului. După care, noaptea, i-au sărbătorit victoria în alegeri și l-au felicitat, lîngă mormîntul proaspăt săpat, mirosind a coroane putrede, și l-au asigurat că “Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la c…’ gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm.”

Dacă nici ăsta nu e progresism! Transcendent chiar, fiindcă s-a făcut transhumanța de la politician ales, la sufletul lui.

De altfel, oamenii l-au asigurat că își vor pune încrederea chiar și-n moaștele lui și în privegherea-i de dincolo de cele lumești și materiale, ceea ce, s-ar putea să fie de o mai mare utilitate publică decît ce s-a întreprins pînă acum. Plus că, ne-au oferit, tuturor, o mostră din noul new normal care se va bate cu cel al pandemiștilor. Mai spun odată, fiindcă îmi face plăcere: pregătiți-vă să fiți surprinși!

Pînă atunci, să observăm că “turul gol” îi bîntuie și pe USR-iști, care, acum că s-au terminat alegerile (mă rog, o să se mai numere cîteva săptămîni), au început să schimbe subiectul, așa cum au văzut la înaintași, și ne-au dezvăluit adevăratul lor proiect de suflet: alegeri locale în două tururi! Exact ce ne lipsea!

Nu, că… n-am mai fi avut! Însă, “Aleșii” acestei votări, care se încarcă cu energie din Fuljăru’ de la Cotroceni, pretind c-au inversat polii magnetici în politica din România, cu simpla lor prezență, debarasînd emisfera nordică de mult prea realiștii Emanați din lampa revoluției.

În noua realitate, băieți și fete, voi îngropați acum morți de covid, nimic altceva, fiindcă votații din Duminica Orbului sunt duși demult. Îi invocați, fiindcă, aveți multe în comun.

Coincidența de nume, Uniunea Salvați România și Frontul Salvării Nationale, sugerează, nimic altceva, decît o restartare a unei noi perioade de treizeci de ani de iluzii. Și-n Duminica orbului s-a stat la coadă la vot, la televizor era Sclava Isaura (atunci am fost, că era mai liber), iar în Duminica Mortului au votat, rînduiți și îmbotnițați, după noile norme, sclavii pandemiei. Chiar și reclama prelungită la Adiddas Torsion (care nu se găseau niciunde) este identică reclamei la vaccin, din zilele noastre.  

Cele două partide stătute, care au primit cîte o copită în dos, sunt la o ultimă suflare de a fi trimise pe ceea lume, hăt, la nimic la sută, cam pe unde se aflau PNL și PNȚ-CD prin anii “90. Foarte bine, fiindcă n-au mai scos nimic nou din măruntaiele lor, nici măcar o piatră de la fiere! Au împrumutat vedete TV ca să mai adune voturi, pentru că, pe liderii mari și mici, care se preumblă țanțoși prin fața noastră, nu i-ar vota nimeni, nominal. “Marele” partid liberal, care e doar un spital de campanie care a internat cu forța PDL-ul, iar acum internează infectații din PSD (vezi Chirica, Iași), n-a putut să producă un candidat la Capitală, iar PSD-ul, ca și PDL-ul odată, se dezice de sine și, în loc să se întremeze cu o echipă de intelectuali și specialiști în altceva decît în a fi o mască, încearcă să convingă noul val (nouă cocoașă) de stăpîni, că e docil și că se dezice de el însuși. Se pregătește să facă praf Constituția, împreună cu Supereroii de plastic, și să-și vîndă sufletul. Să nu uităm, în timpul ăsta, pandemia este condusă de umbre și, cel mai bun român, după noile standarde, e românul mort de covid.

Deci, n-are cine să facă opoziție atunci cînd este mai mare nevoie de ea, dar nici nu există cale mai scurtă spre pieire decît ipocrizia în principii.  

Ȋn rest, foarte bine că au pus mîna pe putere “salvatorii” de la USR - oameni noi și softuri vechi - ca să beneficieze tot românul de bunătatea și spitalele lor.

Ca mîine, își vor da seama că, în Landul Ro, întotdeauna va fi valabil sloganul “Tot înainte, fiindcă înainte era mai bine!”

P.S. Surprinzător de mare participare la vot deși, dacă luăm în considerare că două televiziuni au anunțat, deja, un electorat de 19 mil. și, respectiv, peste 19 mil. (ceea ce ar însemna că suntem mai mulți decît pe vremea lui Ceaușescu), înseamnă că se prea poate să fii fost pus în mișcare “milionul de rezervă”. În orice caz, se va mai număra o vreme.


„Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la curu’ gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm.”  https://adevarul.ro/locale/slatina/video-victoria-primarului-mort-deveselu-sarbatorita-cimitir-dom-primar-i-am-batut-curu-gol-1_5f716d435163ec4271647dbe/index.html



“Copiii vin acasă cu dureri de cap, cu stări de vomă, dureri de urechi cauzate de şiretul măştii, vin acasă foarte obosiţi şi spun că nu mai vor să meargă la şcoală.” https://www.realitateadorohoiana.ro/dorohoi-protest_antimasca_in_fata_primariei__organizat_de_un_grup_de_mamici_si_copiii_acestora__au_cerut_renuntarea_la_obligativitatea_purtarii_mastii_de_protectie__de_catre_copii__in_scolile_din_municipiu



            

“Noul slogan al orașului, „From I to We !,” este identic cu sloganul folosit în RDG pentru a justifica colectivizarea forțată a agriculturii. De altfel, sloganul folosit de organizația de tineret a partidului nazist (Tineretul Hitler) a fost similar: „Tu nu ești nimic, oamenii sunt totul”., conform nationalinterest.org.”  https://www.capital.ro/apare-o-noua-forta-cutremur-total-pe-scena-politica-din-germania.html



“Declaraţiile lui Jörg Mäder au venit la doar o săptămână după ce Ueli Maurer, fostul preşedinte al Elveţiei, a spus răspicat: „Elveţia nu-şi permite un al doilea lockdown. Pur şi simplu, nu mai avem bani pentru aşa ceva“.”  https://adevarul.ro/international/europa/elvetia-desfiinteaza-solutia-lockdown-consecintele-dezastruoase-1_5f6e4fdc5163ec4271524977/index.html



“Mitrache Câine își amenința rivalii din parc cu dezvăluiri făcute de Tolontan în Libertatea. Ceea ce s-a și întâmplat”

“Tolontan a prestat și el pentru interlopi, așa cum din păcate a făcut și Nicușor Dan”  https://cetateanul.net/investigatii/dezvaluiri/acuzatii-incendiare-la-adresa-lui-catalin-tolontan-a-prestat-si-el-pentru-interlopi-asa-cum-din-pacate-a-facut-si-nicusor-dan/