miercuri, 8 februarie 2017

Altă întrebare! Romînia dezbinată sau Romînia însăilată?



De fiecare dată cînd se reia tema împăcării/dezbinării știm sigur că ne-am întors într-un punct mort. Uite, ăsta de acum, cu amnistia și grațierea politicienilor, e unul din punctele moarte, provocate, de la care o renaștere clonată stă să se producă. Adică, din politicianul vechi se ia o mătreață, ceva și se face unul nou-nouț pe care tu ar trebui să-l votezi fiindcă, dacă nu, ne întoarcem din nou într-un punct zero.

Punctul zero este un sit de unde arheologii politico-mediatici extrag rădăcina răului, până acum unic – Ceaușescu, Iliescu, Băsescu – iar, mai nou, dublu - Dragnea și Iohannis. După ce se extrage răul urmează împăciuirea nației și donației. Unificarea în cuget și-n simțiri, strânși uniți în jurul cîte unui post tv., emisiuni de sensibilizare și deprimare urmate de teledoane, vaccinuri obligatorii de la străini, corupție de la sine înțeleasă de la patrioți și toți suntem romîni de la Romînia profundă pînă la Romînia bine-îmbrăcată.

Romînia profundă este aceea cu mulți copii și multe ajutoare sociale, Romînia bine-îmbrăcată este revendicată de mai multe tabere: politice, ONG-iste, ongisto-globaliste și alte asemenea. Deocamdată, lipsesc din acest ultim episod minunații noștrii dascăli, doctorii noștrii care fac minuni și birocrații în număr dublu față de cît ar fi normal, toți cu salarii mici, zic ei, care justifică orice abuz în serviciu.

Dezbinarea ca dezbinarea dar împăcarea să vezi ce-i scoate din sărite pe unii.