sâmbătă, 15 decembrie 2012

MASACRUL DIN NEWTOWN,CONNECTICUT




Aseară, în timp ce la noi se discuta despre bilețelul “secret” pe care Traian Băsescu l-a înmânat unor oficiali europeni și despre cum îl va afecta asta pe Bogdan Chireac, de exemplu, pe CNN și Euronews apăruse breaking news-ul înfiorător despre masacrul de neînțeles și apparent, fără motivație, comis de un tânăr asupra unor copii de până-n 10 ani.
In timp ce Euronews lăsa imaginile să curgă, CNN-ul, în maniera binecunoscută și la noi, repeta aceeași înregistrare în timp ce jurnalista de teren intra, la fiecare cinci minute și repeta același lucru la infinit iar anchor-ele din studio mimau aceeași afectare. Femeia, în special, avea aceleași măști pe care le vedem și în filme când sunt imitați ăștia: scutura controlat capul a îngrijorare, ușor, ca să nu iasă poza mișcată, cobora pleoapele a tristețe după care își lăsa privirea în piept copleșită de compasiune.
La Euronews o spuneau p-aia dreaptă: e o problemă cu armele, la CNN, indignatul de serviciu repeta unul din textele propagandistice de la Hollywood: cine are probleme,  să meargă la psihiatru!