luni, 10 august 2020

Războiul lașilor. THERANOS

https://antipresa.blogspot.com/2020/08/razboiul-lasilor-dictatura-medicala.html#more

Elizabeth Holmes este o americancă întreprinzătoare care nu clipește niciodată, și care, văzînd cum medicina e din ce în ce mai mult propagandă și din ce în ce mai puțin știință, a înființat o companie de profil, THERANOS, cu obiect de activitate: analiza probelor sanguine. Mai exact, simplificarea procedurii atît pentru pacient, cît și pentru specialiști. Pacientul contribuia cu “doar două picături de sînge din deget” iar specialistul... mă rog, era un fel de operator al device-ului pe care l-a inventat geniala din Sillicon Valley.
Succesul, alimentat de politicieni, presă, investitori și nelipsiții creduli, pe post de figuranți, a dus-o pe cele mai înalte culmi, pînă în topul miliardarilor (Forbes). Lumea a premiat-o, revistele au pus-o pe copertă.

Marea ei invenție a fost o cutiuță în care introducea proba de sînge, pe care, după ce se întorcea pacientul cu spatele, o scotea și o ducea într-un laborator normal unde angajații munceau în draci ca să demonstreze că totul se derulează cu rapiditate.