luni, 12 decembrie 2016

Cine a câștigat alegerile parlamentare 2016? Twix-ul stâng.



În primul rând, de ce a pierdut PNL-ul alegerile?

Pentru că, în sinea lui, PNL-ul a crezut întotdeauna că “USL trăiește!” și, ce-i drept, până după aceste alegeri, USL-ul a clipit periodic spre alegători ceea ce a ținut speranța vie. După alegeri, USL-ul a murit, dat fiind că PSD-ul poate guverna fără jumătatea lui veștedă, dar lovitura de stat din 2012 se pare că a reușit deoarece dilemma legată de prevalența legitimării prin vot a unui politician asupra legilor în vigoare a reapărut. Adică celebrul “ne-a votat lumea ca să facem ce vrem”.

Pentru că, PNL-ul nu a convins pe nimeni că e un partid “onest”, atribut mult folosit în campanie și în contra PSD-ului. Onest ar fi fost să nu înghită PDL-ul cu fulgi cu tot și să-i dea nas lui T. Atanasiu să le spună vechilor peneliști că partidul nou rezultat în urma unei fuziuni e doar al liberalilor și că PDL-ul a fost păcălit și prăduit. Onest ar fi fost să nu îl arate cu degetul pe “penalul” Dragnea, partenerul lor din USL care a fost condamnat pentru c-a adus morții la vot ca să susțină porcăria pusă la cale împreună de “partidul roșu” în combinație cu “partidul istoric”. Dragnea, tot în stilul propriu, a reușit și rezultatul “uimitor” de la alegerile locale 2012 care l-au băgat în parlament pe C. Antonescu, șeful de atunci al PNL. Alegeri care au crescut PNL-ul în sondaje. PNL-ul întotdeauna a crescut pe spatele altora: al PDL-ului, al PSD-ului și apoi al lui Klaus Iohannis pe care PNL-ul nu l-a susținut în alegeri, din contră. PDL-ul l-a susținut și tot PDL-ul a câștigat și acum pentru “marele partid liberal”care, în loc de altă strategie, și-a făcut campanie la Antena3, unul din canalele anti-Iohannis.

Actualul Președinte, la rândul lui, n-avea autoritatea morală să-i pună la colț de ziua națională pe “penalii” PSD-iști al căror candidat pentru funcția de premier, în vremea USL-ului, a fost. Şi tot așa…
Apoi, liberalii, oportuniști ca-ntotdeauna s-au cocoțat în cârca premierului Cioloș, obligându-l să-și încalce cuvântul și evident, să-și strice reputația.

De ce a câștigat PSD-ul?