miercuri, 26 octombrie 2011

SARBATORIREA REGELUI MIHAI LA 90 DE ANI


CAMARILA. ALTETA, ALTETA, GADEA

Nu poate decat să-ţi fie groază de a fi sărbătorit. Dacă de agresiuni eşti îndreptăţit să te aperi şi poţi chiar să şi primeşti ajutor, în faţa unei situaţii care are pretenţia că-ţi face un bine, chiar  cu forţa, eşti complet dezarmat. Cei care nu reuşesc să se frece de tine tot anul te încolţesc de ziua ta care devine, astfel, o zi de penitenţă în care eşti la dispoziţia altora. Iţi aduc flori tăiate, cadouri cu care trebuie să te-mbraci, un tort din care abia poţi să guşti de dulce ce e şi binenţeles te iau în braţe şi te pupă. Nu poţi să refuzi nimic şi stai ca pe ace pentru că toată ziua “invitaţii” se uită la tine de parcă ţi-ar vedea aura. E o zi care vine prea repede dar trece greu. La sfarşitul zilei miroşi a parfumuri dulcege şi te simţi pe cat de îndatorat pe atat de prost.
Cam aşa a păţit şi Regele Mihai de ziua lui: a fost pipăit ca o păpuşă de paie, chiar ţinut de ambele maini şi învartit ca un manechin de către clienţii cu palmele transpirate din parlamentul Romaniei, a stat la poză pentru că n-avea scăpare, Geoană şi Zgonea îl încadrau pe flancuri iar, în final, agonia s-a mutat la Opera Naţională. Acolo i-au venit şi neamurile bune care au fost luate în primire de neamurile proaste şi înghesuite în loje ca să le “facă fală”. Cam cum fac politicienii la adunăturile de clanuri ţigăneşti.
Antena3 a participat şi a transmis în direct toată tărăşenia pentru că, vorb-aia, la ziua onomastică nu se invită, vine cine are plăcere. Postul şi-a desemnat trei vedete să acopere evenimentul.  Cele trei dive s-au gătit inutil dacă înainte n-au trecut “Pe muchie de cuţit” la PROTV. A. Stoicescu şi-a pus iar o fustă strămtă degeaba, G. Vranceanu Firea Pandele arăta ca o ţărancă din nou şi nu mă refer la păstrătoarea înţelepciunii pămantului iar cea de-a treia nu prea s-a văzut dar oricum e mai acceptabilă decat astea două. Probabil toate erau îmbrăcate în material lucios de jupă.
Pleiada de Alteţe a găsit intrarea la Opera Naţională după covorul roşu dar, cum n-aveau ecuson în piept, astea n-au ştiut să recunoască personajele, cu o excepţie:
-Scuză-mă colega, te întrerup puţin, tocmai a sosit Mihai Gadea.
Din păcate asta e pleiada de “nobili” autohtonă, parveniţi prin bani nemeritaţi. Doar Becali şi Vanghelie mai lipseau.  
T. Băsescu a fost Fantoma de serviciu pentru c-a fost pomenit in interviuri de fiecare dată, doar ca să fie barfit pentru că lipseşte dar adevărul este că n-au fost prea multe personalităţi care să “facă fală” USL-ului şi Antenei lui Voiculescu. Le-a fost frică să nu se înghesuie parveniţii să facă poze cu ei ca ţiganii la Turnul Eiffel care, dacă nu primesc un ban, se trag în poză cu mireasa.
In timpul concertului am aflat de la Vranceanu că pe soprană o cheamă Nelly Mircioiu, o speakeriţă trebuie să ştie cum se mănancă litere, şi i-am văzut pe politicieni masaţi strategic în coasta alteţelor. Geoană a prins cel mai bine, langă verişoara primară a Regelui Mihai. Nu ştim caţi dintre ei s-au şi înfruptat din bucate împărăteşti şi caţi s-au dres a doua zi cu zeamă de varză dar astăzi, la Antena 3, Snecker a tras concluzia după cum urmează: “regii în istorie sunt nişte Dumnezeu” (ANT3/26oct./10:15)
In ceea ce-l priveşte pe Rege nu cred că s-a simţit onorat de camarilla care a suflat spre el şi, pe măsură ce straiele i s-au îmbacsit de miros de argaţi şi florile s-au împuţit în glastre, cred că şi-a dat şi el seama că totul miroase a canalizarea Troii în josul văii. Cei care l-au cadorisit tocmai i-au înfipt un cui al lui Pepelea în Palat şi, de Saturnalii, vede el! Oricum, în caz de Doamne-fereşte, el va fi următoarea Fantomă de la Operă.