luni, 28 februarie 2011

ARESTAREA VAMESILOR

Preasfinţia sa Presa vinde “indulgenţe”. SUNTEM O TARA DE VAMESI

In necunoaşterea lor, romanii şi-au dorit de la democraţie, în primul rand, aplicarea legii pentru toţi. Viaţa grea pe care ne-o impunea dictatorul retardat (acum e marcă înregistrată) era şi mai grea din cauza furăcioşilor de tot felul şi de şpaga obligatorie percepută de “castele” superioare. Democraţia defectă din capul lui Iliescu nu doar că n-a pus legea pe ei dar le-a dat liber sub pretextul că dacă o lege, să zicem cea care se referea la averea ilicită, era valabilă pe vremea dictatorului atunci aceea era o lege comunistă. De parcă, dacă e interzisă crima într-un regim dictatorial, în condiţii democratice ar trebui să fie la liber.
Mai întai s-au asigurat că “averea se prezumă licită” pentru ca bogaţii ilegalişti să intre în legalitate. De fapt, cred că ăsta a fost principalul motiv pentru care au acceptat schimbarea de regim, pentru că, de la o sumă ilicită în sus, în Romania se dădea pedeapsa cu moartea. De asta, “regina corupţiei” trebuie căutată inainte de ’89 pentru că ăştia n-au lăsat nimic din mană.

Apoi, după revoluţie, s-au făcut în continuare averi nefiscalizate şi, pe fondul unui vid legislativ intenţionat, s-a ridicat un zid natural de clanuri mafiote între populaţia terorizată şi primitorii de “drept”, pentru că, după cum ştim, la noi nu dai şpagă, îi dai omului ce i se cuvine, adică “dreptul”. In felul ăsta îl ridici de la “şpăgar”la rangul de “domn” şi tu cobori la nivel de slugă veşnic îndatorată. Această perdea de ceaţă “la limita legii” ne impiedica să vedem ce învarte elita conducătoare care cumpăra intravilan de la stat, vindea fabrici la preţuri de sute de ori mai mici decat şpaga şi-şi dădea legi care o făceau imună în faţa legii.
Intre timp, cei care s-au prins ce emaţie puturoasă e noua oranduire au plecat pe alte meleaguri, după ce au fost vămuiţi, astfel contribuind la menţinerea economiei romaneşti pe linia de plutire pentru că ţara nu mai producea mai nimic în afară de miliardari de carton, căpuşari, asistaţi social şi trupe de zeci de mii de paraziţi masaţi în coasta angajaţilor de la stat ca să le pună tuturor slujbele în pericol.

Deşi, încă de la început, era evident că supremaţia corupţiei este doar o tranziţie spre adevăratul regim democratic, dictatorii post-ceomunişti nu se pot împăca cu ideea de a se retrage să-şi hiberneze slana. Ei au gandit, în tot acest timp, cum să facă să nu renunţe şi au conceput acest sistem prin care chiar oamenii obişnuiţi sau “onorabili”să fie atraşi în cloaca corupţiei apoi s-o susţină din instinct de autoconservare. Situaţia creată e de aşa natură incat să pari meschin atunci cand te legi de corupţia de orice fel.
De exemplu, personalul medical nu poate fi tras la răspundere pentru că salariul e mic, la fel profesorii. Cu judecătorii e altă poveste, ei îşi măresc salariile oridecateori li se pare că le-au rămas mici. De asta s-a asigurat D-l Valeriu Stoica pe vremea CDR-ului, atunci cand a hotărat că asanarea materială produce asanare morală, ca la mafioţii care, după ce şi-au făcut plinul au trecut la afaceri legale. Urmează funcţionarii care îşi dau tot felul de sporuri şi care se pretind atat de stresaţi că şi mineritul pare uşor pe langă munca lor.

Personalul auxiliar e un soi de muncitorime care n-a muncit nici în communism nici nu ştie ce-i ăla capitalism şi nu poate fi disponibilizat pentru că e ca şi cand l-ai pune să-şi vaneze singur hrana. Cu toţii beneficiază de contracte collective de muncă şi unde e colectivă e şi sindicat cu lider bogat. Mai avem o treime (300 000) din pensionaţii de “boală”, aceia care ocupă paturile spitalelor ca să strangă numărul de zile necesare pentru a fi declaraţi “inapţi de muncă” şi arieregarda, asistaţii social care se găsesc mai ales la sat şi despre care se poate spune că primesc bani contra voturi. De fapt, în urma controalelor de orice fel se conturează o Sfantă Treime Post-Ceomunistă de “ilegalişti” în toate domeniile care , nu doar că nu răspunde penal dar beneficiază şi de “indulgenţe” din partea presei.

Despre vameşi s-a vorbit un pic prin anii ’90 cand deja se cocălăriseră cu maşini sport pe vremea cand, în Romania, înca se mai vindea Dacia veche. In timp, orice caz de corupţie, indifferent de zonă era expediat printr-o mirare că există apoi blocat sub deviza: să nu generalizăm! Noi credem că presa ştia prea bine ce porcării făceau aceşti vămuitori mai ales de la cei care călătoreau în străinătate cu autocarul. Unii dintre şoferi sunt mană în mană cu vameşii şi cu alba-neagra. Scarbele  îi plimbă pe oameni cu 20km/h prin Europa, îi opresc de zeci de ori în parcări întunecoase unde, ca să cobori din autocar trebuie să te freci de teroriştii alba-neagra care sunt împărţiţi în toate maşinile, fiecare cu “treaba”lui: unii recrutează, alţii distrag atenţia iar alţii îşi lasă victimele fără bani. Călătoria este programată să dureze foarte mult pe timpul nopţii, pentru ca oamenii să coboare la toaletă de unde, cand ies, sunt adeseori atacaţi. Coloana sonoră a călătoriei de groază e dată de zbieretele disperate ale celor care se trezesc cu portofelul gol. Cand să zici că ai scăpat pentru că se vede graniţa romanească, şoferul te mai învarte alte cateva ore prin satele ungureşti de la graniţă, ca să vină schimbul cu care are el lipeala, după care ţi se cer 5 euro, “nu eşti obligat” dar ca să meargă treaba mai repede. Alba-neagra continuă şi în ţară unde comunitarii sau jandarmii din autogări se-ntorc cu spatele în timp ce criminalitatea organizată îşi face treaba. Intotdeauna m-a îngrozit V.Blaga atunci cand îi tot asigura pe vameşi că le găseşte slujbe în interior după intrarea în Schengen.

Nu e de mirare, deci, că zilele astea vameşii corupţi au beneficiat de o presă indulgentă şi autoindulgentă faţă de sumele enorme considerate a fi o “completare” la “renumeraţiile” mici, după buget.

 “ ‘nă ziua!” cum ar zice fata cu behindu’ ca rochiile din filmele de epocă de la Corupţialitatea. Ce breaking news avem noi astăzi? Elena Udrea sub perna unui PDL-ist, Udrea la plajă, T. Băsescu cu “Să trăiţi bine!”; Purtătorul de cuvant al PSD a făcut-o pe Udrea Regină şi Trantorul de la PNL, pardon! Bonjasky, pupilul D-lui Popescu, s-a retras o vreme să zacă obosit după ultima propoziţie, academică, desigur, pe care a uitat-o toată lumea.
Alte ştiri neimportante pe scurt:
Descinderi în vămi:
 Vama 1. 100 000 euro pe tură. De ce arestările se fac noaptea? Ce urmăreşte T. Băsescu? INDULGENTA-Salariile sunt mici. Dă, Doamne!
Vama 2: O vameşă a ieşit din arestul preventiv să-şi îngroape soţul care a făcut infarct cand a văzut că i-a ajuns lu’ nevastă-sa funia la par. Asta ne aduce aminte că un sociolog de la Antena 3 se întreba, pe cand erau arestaţi nişte primari leşinaţi, ce ne facem dacă moare vre-unul. Numai să nu moară nespovedit! INDULGENTA-păi, romanii dau bani la vămi şi după ce mor că d-aia li se pun bani în coşciug. Veşnica Pomenire!
Vama 3: Arestarea vameşilor îi bagă pe sătenii care făceau trafic cu ţigări în sărăcie.   INDULGENTA: corupţia aduce bogăţie. (A. Ursu) Bogdaproste coruptie!
Vama 4. INDULGENTA: arestarea vameşilor nu le pune romanilor paine pe masă.( De la o ziaristă de investigaţii care nu ştie niciodată nimic şi nici nu se poate exprima. ) Dă-ne nouă, corupţie, painea cea de toate zilelele!
Vama 5. INDULGENTA de la lider de sindicat: poliţistul sub acoperire i-a corupt pe vameşi. Si nu ne duce pre noi în ispită!
Vama 3- INDULGENTA-Astea sunt problemele ţării? Doamne fereşte!
Vama 4.-INDULGENTA-Oamenii fură ca să aibă ce pune pe masă. Doamne binecuvintează bucatele noastre furate!
Vama 5-Puşcăriile sunt pline deci vameşii ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii. (Cumpănaşu) Precum şi noi iertăm greşiţilor noştri!
Vama n- INDULGENTA-De ce acum? Da’ ce, au fost prinşi toţi violatorii şi criminalii ca să vă preocupe corupţia? (De la Doamne moguleşte!) Doamne binecuvantează-i pe corupţi!

20 de ani de INDULGENTE vandute pe rating către Sfanta Treime coruptă de la Preasfinţia sa Presa pentru construirea unei Catedrale a Clanului:

-De ce nişte infecţi refolosesc materialele de unică folosinţă şi fac epidemie de septicemie în cea mai scumpă şi bine dotată secţie de obstretică din ţară după care hăhăie şi spun că ăsta a fost ghinionul lor?-Pentru că sistemul e subfinanţat.
-De ce nu e vinovată asistenta care chefuia de Sf. Maria în timp ce nou-născuţii ardeau de vii într-un salon de milioane de euro?-Pentru că e personal puţin.
-De ce a dat un doctor un tun statului de 4 mil. de euro?-Pentru că el ţine inima în mană, bă!
-De ce se împrumută miliţienii la cămătari şi pun în pericol viaţa colegilor poliţişti? –Pentru că au rate la bănci.
-De ce dă omul şpagă la doctor să iasă la pensie pe caz de boală deşi e apt de muncă?-Pentru că este un fel de protecţie socială pentru cei mai în varstă ( să spunem 40-50 de ani), zise, cine credeţi? Doamna “politically correct” Ioana Lupea, pe cand era la B1.
-De ce nu trebuie aplicată legea în Romania?-Pentru că, în ţara noastră, obiceiurile, cutumele etc. sunt, atenţie!-LAXE. Aşa glăsuieşte Patriarhul Hurezeanu care crede că noi nu gandeam sub dictatură pentru că era interzis.
-De ce nu trebuie căutate cărţile de muncă a 20% dintre militari? Asta chiar că-i bună! Pentru că i-a scăpat unuia porumbelul din gură la Realitatea: pe noi ne alergau americanii cu elicopterul prin munţii lor.
-De ce nu trebuie să refuze dascălii şi doctorii atenţiile?-Pentru că se simt părinţii şi pacienţii jigniţi.
-De ce dau pacienţii bani la doctor?- Pentru că au. (Mircea Cinteză, mai demult)
-De ce nu trebuie să facem atata caz de corupţie?- Pentru că toată lumea are. (Ion Iliescu) O avea, dar la alţii nu se predă încă de la grădiniţă.
-De ce nu trebuia purtat cu cătuşe la maini, deşi aşa spune legea, neprihănitul Răzvan Temeşan cel Mare devalizator de Bancorex?-Pentru că era ditamai directorul de bancă. (Indulgenţă de la onorabilul domn Boda)
-De ce dă presa cel mai prost produs după piaţă?-Că trebuie să trăiasca şi ea.. Altfel, dacă presa era restaurant, OPC-ul îi interzicea demult să mai stea cu prăvălia deschisă spre noi.