joi, 15 decembrie 2016

Ţara icoanelor și somităților făcătoare de minuni



Pentru că, la noi, nu doar icoanele ci și “somitățile” sunt făcătoare de minuni. De orice minuni! Vrei bani să construiești o biserică/mânăstire, pui o icoană să facă minunea și imediat se varsă pensiile săracilor, bugetele aflate la mâna politicienilor și donațiile făcute din preaplinul sacilor cu furăciuni de tot felul. Ctitoria se ridică cât ai clipi, ca prin minune. Rămâne Biserica fără bani, pac! dezgropi un sfânt și-l pui la treabă. Imediat se face coadă la cumpărarea de minuni!

Nu mai cred oamenii în minuni? Nu-i nimic, vine presa și marketizează una!

În România, se spune la televizor de zeci de ani, avem doctori care fac minuni (nu doctori care tratează bolnavi), minunații noștri dascăli fac minuni cu copiii (nu-i învață carte), minunații noștri artiști (maeștrii smeriți ca niște icoane făcătoare de bani și publicitate, nu doar actori), presa face magii de Crăciun ca să fii mai bun (ar fi banal doar să-și facă treaba ei) iar politicienii, somități cu doctorate, fac sarmale și se-nchină dacă s-apropie alegerile, dacă nu, fac Crăciunul în țările calde.

Şi, nu numai! Unde mai găseai, în lume, atâtea genii futuriste care să pună botul la facerea lumii globale, cu prețul atâtor vieți aruncate spre reciclare!

Cea mai mare minune însă e că putem să ne facem oricând și din orice o icoană.
Cea mai proastă minune e că în țară au rămas doar “icoanele” și cobaii, oamenii au plecat.

Doctorul Burnei, icoană de presă
Este greu sau poate imposibil să îl răsplăteşti pe un om pentru că ţi-a salvat viaţa. Ce ai putea să-i oferi, în semn de recunoştinţă? Pacienţii salvaţi de medicul chirurg Gheorghe Burnei sunt copii, şi părinţii lor îi aduc icoane, drept mulţumire.” http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/14/dr-gheorghe-burnei-chirurgul-care-opereaza-copiii-impreuna-cu-dumnezeu/