joi, 19 februarie 2015

NOUL COD FISCAL și MAMA LUI PONTA CEL MARE


La momentul ăsta, când iar apar titluri mari pe ecran gen Anul marilor schimbări, fără nici o legătură cu anul nou chinezesc, măruntaiele bestiei politico-mediatice încă nu și-au găsit liniștea. Încurcătura de mațe analiste schimbă, din nou, posturile și stăpânii motivând că-și caută libertatea de exprimare și că de-abia acum le vor dezvălui telespectatorilor ce nu le spune nimeni iar cele două închisori ideologice stânga-dreapta sunt măcinate de lupte intestine și gânduri de evadare.

Rezultatul e că orice ŞTIRE este atacată cu brutalitate, sfâșiată, fiartă în suc propriu și în final denaturată în interesul propriu. Asta fiindcă ŞTIRILE trec mai întâi prin stomacul presei și abia apoi sunt regurcitate către public.

De pildă, noul cod fiscal care, ce-i drept, a fost eliminat spre dezbatere publică exact când neamurile lui Ponta au fost invitate, pe cărări bătute, la DNA, a făcut mai mulți nervi la stomac decât știrile periodice despre virusul modificat genetic.

Presa l-a luat sau nu l-a luat în seamă, funcție de aversiunea sau nu față de Ponta, așa-zișii “oponenți politici” au fost aproape inexistenți pe ecrane ca să-și dea cu părerea iar analiștii pro sau contra orice/oricine au dezbătut despre Udrea, Bercea, Cocoș, Băsescu.

La rândul lui, Ponta s-a tânguit c-a fost “porcăită” măicuță-sa la televiziunile dușmănoase, de parcă nici n-ar știi că, la canalele “prietine”, se face rating din tupeu porcesc, iar vedeta postului vizat a dat cu “sânge” pe ecran.